Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Officieel bewezen: rode wijn helpt tegen verkoudheid

Officieel bewezen: rode wijn helpt tegen verkoudheid

Officieel bewezen: rode wijn helpt tegen verkoudheid

Er zijn veel leuke weetjes over wijn te vinden. Maar wat is nou écht waar en wat blijken toch fabeltjes te zijn? Gelukkig bestaan er genoeg mensen die er verstand van hebben en alles weten over wijn. 

Feitje 1

In één wijnglas zitten gemiddeld tussen de 100 en 125 druiven. Er zijn dus heel wat druiven nodig om een fles te kunnen vullen.

Feitje 2

Rode wijn helpt tegen verkoudheid. Uit onderzoek is gebleken dat mensen die twee glazen wijn drinken minder vaak verkouden zijn dan mensen die liever een biertje drinken. Wijn drinken zorgt ervoor dat het risico op verkoudheid met 60% afneemt.

Feitje 3

Een banaan bevat meer calorieën dan een glas wijn. Dit ligt natuurlijk wel aan de grote van de banaan en hoe vol jij je glas inschenkt.

Feitje 4

Met Steradent (dit is voor de reiniging van kunstgebitten) krijg je je wijnglazen en karaffen weer mooi schoon. Gebruik een grote teil met warm water en doe er een tablet of poeder Steradent bij. Leg je glazen een kwartiertje in het water. Wrijf je daarna mooi op en ze zullen weer als nieuw zijn.

Fabel 1

Het is zeker niet waar dat je levensduur 9 minuten verkort wordt voor elk glas wijn dat je drinkt. Als dit zou kloppen zouden er genoeg mensen zijn die op veel jongere leeftijd zouden overlijden. Dus geen stress, want dit is dus complete onzin.

Fabel 2

Het is niet altijd waar dat een oudere wijn beter smaakt. Tuurlijk zijn er wijnen die een beter smaak hebben, doordat ze langer in een kelder gelegen hebben. De meeste wijnen zijn gemaakt om jong te drinken en smaken ook heerlijk.

lees ook

Het wijncondoom is de nieuwe trend die je niet wilt missen

Feit? Of toch fabel?

Wijn helpt om slank te blijven. Waar? Volgens een Amerikaans onderzoek bleek dat 70% van 20.000 vrouwen die dagelijks een glas wijn hadden minder kans hadden op obesitas. Of dit alleen door de wijn komt is natuurlijk de vraag. Maar als je er sterk in gelooft zou het misschien wel mee kunnen helpen, toch?

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: FavorFlav | Beeld: Getty Images