Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Oeps! Per ongeluk voor 2,9 miljoen aan kleding gekocht…

Oeps! Per ongeluk voor 2,9 miljoen aan kleding gekocht…

Oeps! Per ongeluk voor 2,9 miljoen aan kleding gekocht…

Oeps.. nadat haar bank haar door een vergissing opeens een onbeperkt limiet had gegeven wist de Maleisische student Christine Jia Xin Lee wel waar ze het geld aan moest uitgeven. Ze kocht voor 4,6 miljoen dollar (ongeveer 2,9 miljoen euro) aan designer kleding en tassen. 

De bank kwam achter hun vergissing toen ze op één dag in 14 transacties 1,15 miljoen dollar naar een PayPal account overmaakte. Toen de bank haar hier over contacteerde zei ze dat ze dacht dat het geld van haar rijke ouders kwam. Toch moest ze voor de rechtbank verschijnen omdat ze volgens de bank bewust misbruik zou hebben gemaakt van de situatie.

Omdat de vrouw niet meer kwam opdagen in de rechtbank en ook haar telefoon niet meer opnam is ze uiteindelijk door de politie gearresteerd toen ze met een nood paspoort op het vliegtuig probeerde te stappen. Toen er bij haar thuis een huiszoeking werd gedaan, werd haar appartement vol met schoenendozen, handtassen, kleding en sieraden aangetroffen. In twee maanden tijd had Christine meer dan 100 handtassen gekocht!

Bron: The Sydney Morning Herald

Lees ook:

Voor de shopaholics: armband die er voor zorgt dat je niet te veel uitgeeft

15 chick flicks die je moet zien

Shoppen: 10 x haaraccessoires