Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Oeps: Ook op deze spullen staat een vervaldatum!

Oeps: Ook op deze spullen staat een vervaldatum!

Oeps: Ook op deze spullen staat een vervaldatum!

De meesten zijn ondertussen op de hoogte van de vervaldatums van eten en drinken, maar wisten jullie dat er ook andere dagdagelijkse spullen zijn die na een bepaalde periode vervangen moeten worden? Wel, wij dus ook niet. Wij zetten de regeltjes even voor jullie op een rijtje!

Make-up

Vrouwen kopen pas nieuwe make-up als het potje leeg is, toch? Maar dat blijkt eigenlijk een hele grote fout te zijn. Cosmetica heeft namelijk ook een houdbaarheidsdatum. Op de verpakking van je product kan je een afbeelding van een open potje en een nummer zien, het aantal maanden dat je product vers blijft. Zo zou een fond-de-teint of concealer ongeveer 18 maanden meegaan, terwijl je mascara en vloeibare eyeliners eigenlijk na drie maanden al in de vuilnisbak moeten.

Tandenborstel

Hoewel de meesten van tijd tot tijd van tandenborstel veranderen, is het waarschijnlijk toch nog niet vaak genoeg. Wanneer de haartjes een beetje scheef beginnen staan, is het eigenlijk het moment om ‘em weg te gooien. Ook je tandvlees gaat je dankbaar zijn, want door je tandenborstel te lang te gebruiken, gaat je tandvlees veel sneller bloeden. Eigenlijk zou je elke maand van tandenborstel moeten wisselen.

Beha’s

De zoektocht naar een goede beha is meestal niet echt gemakkelijk of goedkoop. Wanneer je dan dat perfecte setje gevonden hebt, wil je het liefst dragen tot het ding uiteenvalt. Experts waarschuwen echter voor het te lang dragen van een beha, want na 8 maanden zou het geen goede ondersteuning meer bieden. Zelfs als het een duur exemplaar is, kun je het dus best niet langer dan een jaar dragen.

Hoofdkussen

Je hoofdkussen zou je eigenlijk om de twee tot drie jaar moeten vervangen, omdat het een belangrijke rol speelt in je slaappatroon. Zo moet het je hoofd zo goed mogelijk ondersteunen en ook de spanning van je nek wegnemen. Wanneer het kussen zijn vorm, volume of kleur begint te verliezen, kan je dus beter op zoek naar een nieuw exemplaar.

Loopschoenen

Ook je favoriete loopschoen zouden een houdbaarheidsdatum hebben, of allesins toch een maximum aantal kilometers. Zo zouden goede loopschoenen ongeveer 1000 kilometer moeten meegaan. Een amateurloper kan dus misschien wel een jaar rondkomen met zijn loopschoenen, maar professionals veranderen dus best om de paar maanden van schoenen.

Pantoffels

Dit was voor ons de grootste verrassing, want ook pantoffels blijken een houdbaarheidsdatum te hebben. Dat comfy paar dat je dus al enkele jaren elke avond aan je voeten schuift? Vergeet het maar, want pantoffels zouden slechts een half jaar goed blijven. Zo zijn ze eigenlijk een broeihaard voor schimmelinfecties en moeten ze liefst zo vaak mogelijk gewassen worden. En na 6 maanden moet je op zoek naar een nieuw paar.

Lees ook: