Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Oeps: dit is de grootste leugen tijdens een eerste date

Oeps: dit is de grootste leugen tijdens een eerste date

Oeps: dit is de grootste leugen tijdens een eerste date

Een eerste date is altijd een beetje spannend, we’ve all been there. Grote kans dat je er per ongeluk wat uitfloept dat niet (helemaal) waar is. Tóch is dit de grootste leugen die we vertellen tijdens een eerste afspraakje.

Uit onderzoek van LifeHunters  is gebleken dat wel 43 procent van de 5.500 ondervraagde singles soms niet de waarheid vertelt op een eerste date. Niet heel opvallend, want onbewust wil je een goede eerste indruk te maken. Maar nergens voor nodig toch, die leugens? Je bent leuk genoeg zoals je bent!

Bedpartners

Waar het meest over wordt gelogen? Het aantal bedpartners. Maar liefst 24 procent van de singles deelde hier een ander cijfer dan het werkelijk was. Opvallend is dat vrouwen hierbij het aantal omlaag praten en mannen juist opscheppen over meer seksuele contacten dan eigenlijk het geval is. Ook is 17,6 procent niet eerlijk over met wie ze eerder de lakens hebben gedeeld.

Lees ook:
Gegarandeerd succes: 5x originele tips voor een eerste date

Guess what, het is helemaal niet zo gek dat we dit soort leugentjes vertellen. Althans, volgens psychologe Heleen de Jonge. Zij verklaart: We willen natuurlijk zo goed mogelijk overkomen en dat gaat soms ten koste van je eerlijkheid. Door de zenuwen gaan mensen eerder iets geks zeggen of liegen.’ Weet wel: eerlijkheid duurt het langst.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: VIVA.nl | Beeld: iStock