Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Oei: de nieuwste update van Instagram lijkt wel heel veel op Snapchat

Oei: de nieuwste update van Instagram lijkt wel heel veel op Snapchat

Oei: de nieuwste update van Instagram lijkt wel heel veel op Snapchat

Facebook, de eigenaar van Instagram, kondigde vandaag een van de grootste nieuwe updates van de social media app aan. En dat is er eentje die wel heel erg veel lijkt op die van grote concurrent Snapchat…

Oorlogsverklaring
In de update: Instagram Stories, die gebruikers toelaat om tijdelijk slideshows te delen die na 24 uur weer zullen verdwijnen. Klinkt je bekend in de oren? Precies. Hoewel er tal van verschillen tussen de Instagram Stories en die van Snapchat zijn, noemen sommige internauten de update een oorlogsverklaring, terwijl anderen gewoon roepen dat Facebook het oude, rijkere broertje is dat schaamteloos andermans ideeën steelt.

https://twitter.com/pasql/status/760480138937204736

Geofilters
Net zoals bij Snapchat kan je bij de Instagram Stories op je foto’s tekenen en tekst toevoegen. Het enige wat niet overeenkomt, zijn de geliefde geofilters. De verhalen van andere mensen zullen verschijnen in een balkje bovenaan je feed, of je kan naar iemands profiel gaan om hun verhaal te bekijken. Er zal een gekleurde ring rond de profielfoto komen te staan zodat je weet dat je moet gaan kijken. Nog een belangrijke overeenkomst: je kan rechtstreeks een bericht naar iemand sturen over je Instagram Story, maar je zal geen soortgelijke commentaar kunnen geven.

1681038

Zelf proberen? De verhalen zijn vanaf vandaag al te vinden bij celebs en influencers, wij moeten nog wachten tot de feature de komende weken bij ons uitrolt. Bekijk de video hieronder voor meer uitleg!

Tekst: Elke Spelters

Lees ook: