Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Nutellabrood

Nutellabrood

Thuis & wonen
Nutellabrood

Wil je iets heel moois op tafel zetten en meteen indruk maken? Maak dan eens dit hele simpele Nutella brood in de vorm van een ster.

Nutellabrood

Dit heb je nodig

  • twee rollen bladerdeeg (ik heb deze gebruikt)
  • 1 1/2 eetlepel Nutella
  • één ei
  • poedersuiker

Zo maak je het

Verwarm je oven voor op 160 graden. Rol je twee bladerdeegrollen uit. Kies een bord dat twee keer op één vel past, je wilt namelijk in totaal vier rondjes bladerdeeg hebben.

Snij om de rand van het bord het overtollige bladerdeeg weg. Verwarm je Nutella even kort zodat deze vloeibaarder wordt, dat smeert makkelijker. Smeer nu drie van de vier rondjes in met een laagje Nutella.

Stapel de drie ingesmeerde rondjes op elkaar en leg bovenop de stapel het rondje zonder Nutella. Pak een glas en doe deze op zijn kop in het midden van je rondjes. Snij nu je rondjes in vieren, tot aan het glas. Maak hier daarna achtsten van en daarna zestienden. Je hebt nu zestien ingesneden stukjes.

Pak twee stukjes en draai deze tweemaal naar buiten toe om. Ga door tot je alle stukjes omgedraaid hebt.

Pak nu weer twee stukjes en draai de uiteinden een kwartslag naar binnen toe  en druk ze aan elkaar.

Haal het glas van je creatie en besmeer het geheel met een losgeklopt eitje. Doe je Nutella brood voor ongeveer 20 minuutjes in de oven.

Strooi er wat poedersuiker overheen en geniet ervan!

 

Eet smakelijk!

sopie_150px

Sofie

Dit recept komt van Lekker en Simpel, de blog van Sofie

 

 

Maak ook

 

Shoppen is altijd een goed idee