Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Waarom je nú al met je goede voornemens moet beginnen

Waarom je nú al met je goede voornemens moet beginnen

Thuis & wonen
Waarom je nú al met je goede voornemens moet beginnen

Over een aantal maanden is het zover: 2020 is voorbij en 2021 gaat van start. We stellen allemaal goede voornemens op waar we ons maar aan moeten houden. Wat we niet moeten vergeten is dat we nu in een andere situatie zitten dan andere jaren. We moeten onze goede voornemens – en hoe we ze maken – daarom óók anders aanpakken dit jaar.

Feestdagen

Meestal beginnen we pas rond de feestdagen met het bedenken van onze goede voornemens. Vaak gaan deze voornemens over diëten, sporten, voeding en ga zo maar door. Tijdens de feestdagen mag je je van jezelf nog even lekker losgaan, maar na de feestdagen moet het afgelopen zijn. Wat blijkt? Het is helemaal niet vol te houden om opeens te stoppen met iets, alleen omdat het nieuwe jaar begint. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat de meeste goede voornemens rond februari (!) al gestrand zijn.

Beloftes in plaats van voornemens

Een voornemen is een doel, maar het bevat vaak geen plan. En de key tot een doel behalen is toch écht het hebben van een plan. Spreek daarom met jezelf af wat je van plan bent om te gaan doen. Is je voornemen ‘gezonder gaan leven’? Maak dan, heel simpel, een plan. Ga bijvoorbeeld vier keer per week een uurtje sporten, of drink alleen in het weekend frisdrank. Het is belangrijk om niet te grote en vage voornemens te hebben. Ga bij jezelf na of je doel haalbaar is.

Lees ook 
Volgens jouw sterrenbeeld moet je dít doen om volledig te ontspannen

Waarom dan nu beginnen?

Goede voornemens zijn er om het jaar goed in te luiden, maar waarom zou je er niet nu al mee beginnen? Je mindset is super belangrijk hierbij. Wil je iets bereiken omdat het ‘een goed voornemen’ is, of heb je het voornemen omdat je het écht wil bereiken. Waarom zou je wachten tot januari? Als je echt iets belangrijk vindt, begin er dan nu mee! Nú is de tijd om je dromen waar te maken. Al helemaal in deze onzekere tijden.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Libelle.nl, beeld: iStock

Shoppen is altijd een goed idee