Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > NTR komt met ‘DWDD voor kinderen’

NTR komt met ‘DWDD voor kinderen’

NTR komt met ‘DWDD voor kinderen’

De publieke omroep komt in november met een nieuw kinderprogramma, De Boterhamshow genaamd. Het is een educatief ontbijtprogramma en wordt door de NTR omschreven als ‘DWDD voor kinderen’. Zo kunnen de kids al wat leren tijdens het ontbijt!

Lees ook: Kinderen krijgen belangrijke rol in Jeugdjournaal

Talkshow voor kinderen
De Boterhamshow moet een kruising worden tussen ‘DWDD en andere late night talkshows’, maar dan met handpoppen. Namen van de nieuwe personages zijn onder meer Opper de Pop, Nico de Neushoorn en Pi R. Kwadraat. Het is nog niet duidelijk wie de stemmen gaan inspreken voor Opper, Nico en Pi.

Virtueel
De kinderen kunnen virtueel ook meedoen aan het programma door in te loggen. Het concept doet je misschien wat denken aan Sesamstraat, maar toch is het programma volgens de NTR geen vervanger voor het geliefde kinderprogramma Sesamstraat. Het bekende kinderprogramma werd afgelopen jaren van primetime naar een digitaal themakanaal verplaatst.

Achter de schermen
Er zijn ook scènes achter de schermen van het programma te zien, bijvoorbeeld in de schminkruimte of bij de receptionist. Maar de NTR stelt met klem dat De Boterhamshow ook niet op de The Muppet Show lijkt, waar ook regelmatig scènes achter de schermen van het programma plaatsvinden. ‘Alle poppen zijn ook in Nederland ontwikkeld’, stelt eindredacteur Ajé Boschhuizen in De Telegraaf.

De Boterhamshow wordt voortaan elke dag uitgezonden om 7.45 uur en is bedoeld voor kinderen tussen de 6 en 8 jaar.

Volg jij onze huishoudpagina al? Hier vind je al onze huishoudtips handig op een plek: www.facebook.com/flairathome

Bron: ANP Beeld: Shutterstock