Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > NS kiest voor genderneutrale benadering reizigers

NS kiest voor genderneutrale benadering reizigers

NS kiest voor genderneutrale benadering reizigers

Een omroepbericht in de treinen van de Nederlandse Spoorwegen, begint standaard met ‘dames en heren’ of ‘jongens en meisjes’. Maar daar gaat verandering in komen, want de NS heeft bekendgemaakt voor een genderneutrale benadering te gaan. De verandering gaat officieel op 10 december van start.

Lees ook: Dit zijn tot nu toe de populairste meisjes- en jongensnamen van 2017

‘Iedere reiziger is ons even lief’
NS-baas Roger van Boxtel over de aanpassing: ‘Een kleine wijziging, maar tegelijkertijd is het toch ook heel logisch om onze reizigers aan te spreken met wat ze voor ons zijn? Namelijk: beste reizigers. Onze mensen op de trein willen graag dat iedereen zich welkom voelt. In persoonlijke gesprekken is het natuurlijk aan de conducteur zelf hoe die zijn of haar gastvrijheid invult. Iedere reiziger is ons even lief.’

Maatschappelijke ontwikkelingen
Er zijn al meerdere wijzigingen doorgevoerd, waarbij wordt ingegaan op deze maatschappelijke ontwikkelingen. Vorig jaar bijvoorbeeld besloot het bedrijf achter de OV-chipkaart dat de geslachtsaanduiding op de kaarten zou verdwijnen. Donderdag maakte de gemeente Amsterdam bekend haar ambtenaren en bestuurders te verzoeken inwoners voortaan aan te spreken met bijvoorbeeld ‘beste mensen’ of ‘geachte aanwezigen’ in plaats van ‘dames en heren’. Ook in de Londense metro is eerder deze maand het welbekende ‘ladies and gentlemen’ vervangen door ‘good morning everyone’.

Wil je niets meer missen van Flair deze zomer? Profiteer nu van onze speciale aanbieding: 10 x Flair voor 10 euro!

Bron: ANP