Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Nostalgie: Polly Pocket ligt binnenkort weer in de winkel

Nostalgie: Polly Pocket ligt binnenkort weer in de winkel

Thuis & wonen
Nostalgie: Polly Pocket ligt binnenkort weer in de winkel

Ben jij een kiddo uit de nineties? Dan heb je ongetwijfeld met Polly Pocket gespeeld. Ja, wij konden ons uren bezighouden met die kleine doosjes en poppetjes. En binnenkort kan jij dat nostalgische speelgoed opnieuw in huis halen, want Polly Pocket maakt een comeback. Ideaal voor de volgende generatie (of gewoon voor jezelf, natuurlijk).

Lees ook: Jouw old school Polly Pocket kan héél veel geld waard zijn!

Polly Pocket staat garant voor een dubbeldikke portie nostalgie. De doosjes – of beter gezegd: de huisjes voor de minipoppetjes – waren enorm populair in de jaren 90. Het speelgoed kreeg in het verleden al eens een make-over, maar verdween nadien uit de winkelrekken. Tot nu, want het speelgoed maakt binnenkort een comeback!

Comeback
Chris Wiggs is de man aan wie we deze uitvinding te danken hebben. Hij creëerde in 1983 de eerste versie van Polly Pocket voor zijn dochter Joanna. Het handige doosje viel meteen in de smaak, en daarom bracht het Britse bedrijf Bluebird Toys het speelgoed in groot aantal op de markt.

In 1999 gaf Mattel het poppetje een make-over, maar stilaan stopte de productie van het speelgoed. Gelukkig brengt Mattel daar nu verandering in, want het bedrijf lanceert in juni een nieuwe versie van het nostalgische speeltje. Deze nieuwe versie komt – zoals gewoonlijk – eerst op de Amerikaanse markt, maar wij hopen dat de doosjes snel hun weg naar België zullen vinden.

Herinner jij je deze exemplaren nog?

Wil je niets meer missen van Flair? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale aanbieding: 10 nummers voor slechts €10.

Beeld: Instagram

Shoppen is altijd een goed idee