Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > ‘Echte Gooische Moeders’ nieuwste realityhit op Videoland: ‘Nét als vroeger, maar met iets minder rosé’

‘Echte Gooische Moeders’ nieuwste realityhit op Videoland: ‘Nét als vroeger, maar met iets minder rosé’

Thuis & wonen
‘Echte Gooische Moeders’ nieuwste realityhit op Videoland: ‘Nét als vroeger, maar met iets minder rosé’

‘Beter verwend dan verwaarloosd’, een toch wel iconische quote uit de 00’s realityserie ‘Echte Gooische Meisjes’. Nu zijn de vijf vriendinnen, die ons – a.k.a ‘het gewone volk’ – in 2008 en inkijkje gaven in hun rijkeluisleven in Het Gooi, terug van weggeweest. Met nog steeds een goedgevulde bankrekening, maar wel een stukje ouder, een stukje wijzer en… moeder.

Kleine meisjes worden groot

In 2008 werd Pauline, Leslie, Bo, Kimberly en Florine bij het grote publiek bekend door hun reallifesoap, ongetwijfeld ontstaan met de succesvolle Linda de Mol-serie Gooische Vrouwen in het achterhoofd. Hierin werden de jonge twintigers gevolgd in hun dagelijks leven. Hun levens zijn inmiddels behoorlijk veranderd, maar hun vriendschap is alleen maar sterker geworden, vertellen Kimberly Bosman (35, rechts op de foto) en Bo Wilkes (34, in het midden op de foto) in gesprek met NU.nl.

Nul verantwoordelijkheden

Inmiddels zijn vier van de vijf vrouwen, die altijd vriendinnen zijn gebleven, moeder; Florine kan elk moment bevallen van haar eerste kindje. Samen hebben ze het Instagramaccount Echte Gooische Moeders. “Van volgers kregen we de vraag of er een nieuwe serie zou komen en naar aanleiding daarvan kregen wij het verzoek van productiebedrijven of die serie er ook echt kon komen”, aldus Kimberly Bosman. Het vijftal moest even nadenken of ze hun leven weer op tafel wilden gooien. “We waren destijds onbezorgde jonge grietjes met nul verantwoordelijkheden”, vertelt Bo. “We hebben nu kinderen, een man, allemaal dingen waardoor je jezelf afvraagt of het wel zo verstandig is. Op tv wordt toch alles uitvergroot, zeker dingen die in jouw optiek niet uitvergroot horen te zijn. Maar met het leuke team dat aan de serie werkt hebben we overlegd en toen kwam er al snel een goed gevoel.”

Zoek de verschillen

In de serie wordt een focus gelegd op het (aanstaande) moederschap van de ‘Gooische moeders’, maar volgens Bo laat elk van de vrouwen daarvan een andere kant zien. “Als ik kijk naar mezelf, ben ik de afgelopen vijf jaar óf zwanger geweest of was ik aan het ontzwangeren. In de serie ga ik op zoek wie ik naast het moederschap ook ben, door tijd voor mezelf te vinden.”

‘Net als vroeger, met minder rosé’

“Florine verwacht juist haar eerste kindje, Leslie is een jaar geleden voor het eerst moeder geworden en is ook haar eigen ik aan het vinden, Pauline wil graag een derde kind en Kimberly is behalve moeder van een zoon ook druk met haar eigen onderneming. Verder zit er natuurlijk een touch of glamour in en missen de lekkere oneliners van Pauline ook dit keer niet.” Kimberly vindt de sfeer onveranderd. “Eigenlijk is het net als vroeger, maar dan met minder flessen rosé, haha. We waren nog jong en deden maar wat.” De beautysaloneigenaresse kan daarom de oude afleveringen niet meer terugkijken. “Ik vind het afschuwelijk. Elk moment werd er weer een nieuw glaasje wijn op tafel getoverd, maar zo zit ons leven niet meer in elkaar.”

Ieder huisje heeft z’n kruisje

De nieuwe realityreeks zal daarom wat meer emotie bevatten dan het glamoureuze en luchtige Echte Gooische Meisjes. “We willen laten zien dat waar je huisje ook staat, je overal tegen dezelfde problemen en kruisjes aanloopt”, zegt Bo. “Sommige dingen zullen wij misschien net anders oplossen, maar dat neemt niet weg dat we dezelfde herkenbare problematiek als andere mensen tegenkomen. We willen niet alleen het ‘Insta-leven’ laten zien, maar ook het echte leven waarin onze kwetsbaarheden omhoog komen.”

Lees ook
Insta vs. reality: Naomi van As deelt hilarische en vooral herkenbare selfies met dochter (1)

‘Band alleen maar sterker geworden’

Is de vriendschap tussen de vijf vrouwen in al die jaren veranderd? “Pauline, Kimberley en ik zijn een paar jaar ouder dan Leslie en Florine”, legt Bo uit. “Twaalf jaar geleden waren we daarom wat minder verbonden met elkaar. Maar hoe ouder je wordt, hoe minder leeftijdsverschil ertoe doet. De band is juist alleen maar hechter geworden, ondanks dat we elkaar misschien door onze gezinslevens minder vaak zien.” Kimberly gaat verder: “Als je zwanger bent, een kind krijgt, ben je toch meer bezig met je gezin. Nu we de serie weer met elkaar maken, is de band weer closer geworden en spreken we elkaar weer vaker. Dat vind ik heel leuk. Alleen gaan de gesprekken nu niet meer over waar we op stap gaan, maar over de tandjes van onze kinderen.”

Echte Gooische Moeders is vanaf woensdag 4 november op Videoland te zien, met elke woensdag een nieuwe aflevering.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Het blijft tenenkrommend om jezelf terug te zien (én te horen 🤓) en om al onze uitspraken achter elkaar geplakt te zien, want we zeggen uiteraard altijd iets in een bepaalde context of met een knipoog…😉 • Tegelijkertijd is deze promo een mooie teaser naar de serie die straks komen gaat. In de serie zelf laten we gelukkig een nuance zien en worden onze persoonlijke verhalen uitgediept. 📺 • We zijn er trots op dat wij alle vijf zo open zijn geweest in de afgelopen draaiperiode. 🎥 We hopen dan ook dat jullie het programma kunnen gaan omarmen en dat onze persoonlijke verhalen jullie zullen raken, maar dat ze jullie bovenal zullen vermaken. ♥️ ⭐️ 4 november @videolandonline ⭐️

Een bericht gedeeld door Echte Gooische Moeders (@echtegooischemoeders) op

Bron: NU.nl | Beeld: Instagram ‘Echte Gooische Moeders’

Shoppen is altijd een goed idee