Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Nostalgie: dit dacht men in de jaren 90 van de mobiele telefoon

Nostalgie: dit dacht men in de jaren 90 van de mobiele telefoon

Nostalgie: dit dacht men in de jaren 90 van de mobiele telefoon

Een leven zonder smartphone is voor de meeste mensen niet meer voor te stellen. En hoewel we een stuk minder bellen dan vroeger zijn we des te bereikbaarder geworden. Soms misschien zelfs iets te bereikbaar. Dat idee dat je met een mobiel altijd en overal bereikbaar bent stond mensen die in de jaren 90 voor het eerst van het mobieltje hoorde dan ook helemaal niet aan. Zij voorspelden dan ook dat de mobiele telefoon een grote flop zou worden…

via GIPHY

Eind jaren 90 werden een aantal mensen in Amsterdam op straat geïnterviewd over de mobiele telefoon. Het idee dat je op de fiets zomaar gebeld kon worden leek hen bizar… En dankzij je antwoordapparaat ben je toch sowieso al altijd bereikbaar? Dus waar zou je dan een mobiele telefoon voor nodig hebben? Dingen die wij ons nu helemaal niet meer kunnen voorstellen. Appen op de fiets is zowat tweede natuur geworden en een voicemail achterlaten wordt zelden nog gedaan.

Wil je horen wat men in 1999 nog meer te zeggen had over dat nieuwigheidje dat de mobiele telefoon heette? Bekijk dan onderstaande video:

Lees ook:

Yaiks! Dit vonden we sexy in 2002

Nostalgie: 10 afkortingen die je vroeger op msn gebruikte

10 bewijzen dat je een smartphone addict bent