Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Déze op een boek gebaseerde dramaserie over een ‘onmogelijke’ liefde is vanaf vandaag te zien

Déze op een boek gebaseerde dramaserie over een ‘onmogelijke’ liefde is vanaf vandaag te zien

Déze op een boek gebaseerde dramaserie over een ‘onmogelijke’ liefde is vanaf vandaag te zien

Doorgaans moeten we het in de zomer doen met herhalingen en saaie programma’s, en wordt ons geduld flink op de proef gesteld als het gaat over vermakelijke nieuwe series. Verrassend genoeg bracht Netflix ons onlangs een gloednieuw seizoen van de vrouwenserie ‘Virgin River’ en introduceerde het bloedhete ‘Sex/Life’, en op 13 augustus brengt ook BNNVARA ons een nieuwe dramaserie die je níet wil missen.

‘Normal People’

De internationaal bekroonde romantische serie Normal People, een boekverfilming vol liefde(sverdriet), is vanaf vrijdag de dertiende van augustus (wat een gelukje) te zien op de Nederlandse tv. BNNVARA zendt de Ierse dramaserie twaalf weken lang iedere vrijdag uit op NPO 3, maakte de omroep maandag bekend.

Knipperlichtrelatie

Normal People is een coproductie van de BBC en de Amerikaanse streamer Hulu (o.a. The Handmaid’s Tale) en volgt de knipperlichtrelatie van Marianne (Daisy Edgar-Jones) en Connell (Paul Mescal) vanaf het einde van de middelbare school tot ver in hun studententijd. Muurbloempje Marianne is afkomstig uit een invloedrijke, welgestelde familie, terwijl rugbyster Connell weet wat armoede is. Verrassend genoeg blijken ze veel gemeen te hebben. De twee krijgen de twee een bijzondere band, maar hun verschillende achtergronden maken het hen flink ingewikkeld. Evenals hun families, die hen het geluk niet lijken te gunnen…

Lees ook
Waarom iedereen in de ban is van de Netflix-serie ‘Sex/Life’

Prijzencircus

De serie kreeg lovende recensies en sleepte in juni een BAFTA in de wacht: hoofdrolspeler Paul Mescal ontving in juni het beeldje voor Beste Acteur. Ook werd Normal People genomineerd voor vier Emmy’s. De serie werd daarnaast maar liefst 62,7 miljoen keer bekeken op iPlayer, de streamingservice van de BBC. Het was daarmee veruit de meest bekeken serie op het platform, dat in 2020 met meer dan vijf miljard streams een record brak.

De eerste aflevering van ‘Normal People’ zie je vanavond om 22.10 uur op NPO3.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: ANP | Beeld: Still BBC/Hulu