Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Nooo! Gaan we binnenkort een backpacker-taks moeten betalen in Australië?

Nooo! Gaan we binnenkort een backpacker-taks moeten betalen in Australië?

Nooo! Gaan we binnenkort een backpacker-taks moeten betalen in Australië?

Droom jij er ook je hele leven al van om met de rugzak door Australië te trekken? Dan kun je het maar beter zo snel mogelijk doen, want de Australische minister van Financiën Scott Morrison heeft deze ochtend bekend gemaakt dat hij een nieuw wetsvoorstel heeft ingediend dat het voor toeristen duurder zal maken om ‘Down Under’ te gaan reizen.

Voor je volledig panikeert, het gaat enkel om de backpackers die een baantje zoeken in Australië om wat extra geld voor hun trip te verdienen. Vele reizigers gaan enkele weken of maanden fruit plukken of in de horeca werken zodat ze een extra zakcentje hebben voor hun terugreis. En dat is nu juist het probleem van minister Scott Morrison. Hij vindt dat de toeristen ook hun steentje mogen bijdragen en stelt dan ook voor om hen 15 procent belasting te laten betalen.

Ongeveer 600.000 backpackers trekken jaarlijks naar Australië om het land te bezichtigen. De open wegen, de adembenemende zonsondergangen, de relaxte levensstijl, de diverse landschappen en de epische stranden, maken van het land dé perfecte bestemming voor toeristen. Wie een tripje wil plannen, moet wel diep in de buidel tasten want de vluchten zijn allesbehalve goedkoop. Tip: kies voor een wintervakantie in Australië – tussen mei en juli – want dan liggen de prijzen veel lager. De temperaturen in de winterperiode liggen gemiddeld ook nog steeds tussen 8° en 20°C dus je zal zeker niet bevriezen.

Lees ook: