Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Nooit meer strijken met deze 6 handige tips

Nooit meer strijken met deze 6 handige tips

Nooit meer strijken met deze 6 handige tips

Een wereld waarin we niet hoeven te strijken: we kunnen er alleen maar van dromen. Toch bestaan er enkele handige hulpmiddeltjes waardoor we deze huishoudelijke taak tot een minimum kunnen beperken.

1. Met behulp van stoom

Voor je in de douche stapt, hang je even je kledingstuk op in je badkamer. De stoom die vrijkomt door het warme water zorgt ervoor dat je kleding kreukvrij is. Belangrijk is wel dat de deur van je badkamer dicht is. Zo kan de stoom niet ontsnappen. Deze methode duurt ongeveer vijftien minuten. Ideaal als je tijdens de winter een lange, warme douche wilt nemen of een heet bad.

2. Antikreukspray

Spuit de spray op je kleren terwijl die nog vochtig zijn. Je zult merken dat de kreukels in je kleding steeds minder worden. De spray werkt het beste op katoen. Voor de zekerheid test je het product altijd beter even uit op een klein plekje.

3. Met je föhn 

Maak de stukken met veel kreukels een beetje vochtig. Vervolgens neem je een föhn en zet je die op een lage stand. Ga nu voorzichtig over het stuk dat je net vochtig hebt gemaakt. Hou wel een paar centimeters afstand zodat je kleding niet oververhit geraakt.

4. Meteen ophangen

Was en droog je kleding zoals normaal. Haal ze daarna zo snel mogelijk uit de droger en vouw ze op of hang ze in je kast. Zo beperk je de vouwen in je kleding.

5. In de droger

Zorg dat je kledingstukken nog lichtjes vochtig zijn en doe ze vervolgens in de droger. Als je kleding niet vochtig is, spuit je er voorzichtig een beetje water op. Als laatste kun je ook een vochtige sok mee in de droger gooien, gedurende ongeveer vijftien minuten. Hang je items vervolgens meteen op een hangertje.

6. Met je stijltang

Ideaal voor een touch-up als je weinig tijd hebt. Bovendien is het perfect om bepaalde zones zoals een kraag glad te krijgen. Let er wel op dat je de stijltang voldoende beweegt. Te lang op een plek houden, kan zorgen voor brandplekken en dat willen we niet! Zorg er bovendien voor dat er geen restanten van haarproducten zijn achtergebleven op je stijltang. Ook zo kun je per ongeluk je kleding beschadigen.

 

Nog meer huishoudhacks?

Bron: Flair.be