Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Met dít trucje koop je nóóit meer per ongeluk van die vieze, te droge mandarijnen

Met dít trucje koop je nóóit meer per ongeluk van die vieze, te droge mandarijnen

Met dít trucje koop je nóóit meer per ongeluk van die vieze, te droge mandarijnen

Het is weer tijd voor mandarijnen. Soms koop je een netje met mandarijnen en zitten er alleen maar droge exemplaren in. Gelukkig hebben wij een trucje waarmee dit voorkomen kan worden. En kun je weer van heerlijke mandarijnen genieten!

Droge mandarijnen

Volgens marktanalist Wilco van den Berg van GroentenFruit Huis zijn mandarijnen uit de supermarkt niet altijd helemaal vers meer. Ze worden namelijk in één keer geoogst. Daarbij wordt niet gekeken of ze allemaal rijp zijn. “Die supermarktmandarijnen krijgen vervolgens allemaal een waslaag, zodat ze langer houdbaar blijven”, vertelt hij aan AD. “Zo kunnen ze wel een maand bewaard worden. De mandarijnen blijven in koelcellen liggen totdat de prijs goed is, zo wordt het een rendabel product.” Hierdoor komt het dat sommige mandarijnen droger en minder lekker smaken. “Dan krijg je de typische mandarijnteleurstelling: de ene is wel lekker, de volgende niet. Als je ze uit de supermarkt haalt is het altijd gokken.”

Lees ook
Bril-jant: met deze truc pel je een knoflookteen in 1 seconde

Trucje

Gelukkig bestaat er een trucje waardoor je wel zeker weet dat je lekkere mandarijnen koopt. Het trucje is heel simpel: knijp heel even in de mandarijn. Voel je lucht tussen de vrucht en de schil? Dan is de kans groot dat deze mandarijn al uitgedroogd is.

Daarnaast moet je ook even kijken of er geen waslaag over de stukken fruit zit. Je kunt dit op het etiket lezen of je merkt het aan de witte aanslag op je handen. Volgens Dietz is het goed om altijd na het pellen je handen te wassen.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Vriendin | Beeld: Getty Images