Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Heb jij nog geen kamer voor het komende studiejaar? Check dan Room in Return!

Heb jij nog geen kamer voor het komende studiejaar? Check dan Room in Return!

Heb jij nog geen kamer voor het komende studiejaar? Check dan Room in Return!

Ga je eind van de zomer studeren en zoek je nog een kamer? Dan zou Room in Return de oplossing kunnen zijn! Het is een nieuw platform waarop mensen of instellingen die een kamer leeg hebben deze aanbieden in ruil voor een dienst. Zo kun je bijvoorbeeld in ruil voor wat babysitten en boodschappen doen inwonen bij een gezin. Nice!

Hoe het werkt

Op de website roominreturn.nl kunnen mensen of instellingen die een kamer overhebben deze aanbieden. De student kan deze dan huren. Hij hoeft geen huur te betalen, maar moet wel enkele diensten verrichten. Van tevoren worden hier natuurlijk duidelijke afspraken over gemaakt. Zo kan een student bijvoorbeeld een kamer krijgen in een verzorgingstehuis in ruil voor wat taken zoals hulp bij de lunch.

Win-win

Het klinkt als een echte win-winsituatie: de student krijgt een kamer (niet altijd makkelijk met de kamerschaarste in sommige steden) en integreert door zijn betrokkenheid beter in de wijk; de andere partij krijgt gratis hulp. Volgens een enquête die het platform onder studenten liet uitvoeren, zijn studenten in elk geval enthousiast. Ze zouden het geen probleem vinden om zo’n 11 tot 15 uur per week te werken in ruil voor een kamer.

Room in Return

Gemiddeld worden er op de site van Room in Return zo’n 40 à 50 kamer aangeboden in verschillende steden. Wil jij wel een kamer huren of verhuren via het platform? Check dan zeker de site even: roominreturn.nl

Lees ook:

10 dingen om in je eentje te doen

Schoonmaken vervelend? Je verbrandt er anders super veel calorieën mee!

7 tips bij verhuizen