Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > ‘Eén van beste true crime-docuseries ooit’ over seriemoordenaar vanaf vandaag te bingen!

‘Eén van beste true crime-docuseries ooit’ over seriemoordenaar vanaf vandaag te bingen!

Thuis & wonen
‘Eén van beste true crime-docuseries ooit’ over seriemoordenaar vanaf vandaag te bingen!
Aangezien het echte leven dankzij lockdown nummer zoveel niet bepaald spannend meer is, kijken we maar al te graag naar meeslepende en huiveringwekkende true crime-documentaires. Vanaf vandaag is er weer een nieuw exemplaar op Netflix te bewonderen; volgens de kenners van Superguide zelfs een échte kippenvel-docu van topniveau, ‘die je in één ruk uit wil kijken’.

Duivelaanbidder

Na de ‘Yorshire Ripper’, over wie pal voor kerst een vierluik op Netflix verscheen, kunnen we ons verdiepen in de man die de staat Californië halverwege de jaren tachtig volledig op z’n kop zette. In Night Stalker: The Hunt for a Serial Killer ontdekken we alle ins & outs over de bizarre engerd en duivelaanbidder die in 1984 en 1985 tientallen mensen aanviel, van wie hij er meerdere verkrachtte en vermoordde.

Geen oog meer dichtdoen

Richard Ramirez joeg the sunshine state de stuipen op het lijf, omdat er totaal geen lijn in zijn acties te ontdekken viel. Hij koos willekeurig zijn slachtoffers uit en nog enger: vermoordde hen doorgaans in hun eigen huis, nadat hij daar gewetenloos naar binnen sloop. Hij brak in door ramen en deuren te forceren en voerde eenmaal binnen de meest misselijkmakende handelingen uit. Niemand in Californië voelde zich nog veilig. In de docuserie krijgen we, net als in The Ripper, een duidelijk beeld van de zaak aan de hand van interviews met nog levende slachtoffers, nabestaanden, politiemedewerkers en andere betrokkenen.

Lees ook
Een zaak om tot de bodem te bingen: déze nieuwe true crime-docu op Netflix móet je zien

Gegarandeerd de rillingen

Volgens Superguide, die de docuserie al achter de kiezen heeft, neemt de reeks je van dichtbij mee in het politieonderzoek. “Hoe minder je weet, hoe spannender het is”, schrijft de site. “Door het gedetailleerde verhaal in chronologische volgorde te vertellen, krijg je het gevoel alsof je midden in het moordonderzoek zit. Wat de documentaire nog beter maakt, is dat er ook voldoende aandacht is voor de slachtoffers. Het is onmogelijk om geen koude rillingen te krijgen door hun verhalen.”

Het vierluik Night Stalker: The Hunt for a Serial Killer staat vanaf nú op Netflix.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Superguide | Beeld: Still

Shoppen is altijd een goed idee