Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Nieuwste trend in de keuken: het pandanblad

Nieuwste trend in de keuken: het pandanblad

Nieuwste trend in de keuken: het pandanblad

Nigella Lawson is een kei in het ontdekken en lanceren van nieuwe culinaire trends. De nieuwste hype volgens haar? Pandanblad, een geurig palmblad dat veel wordt gebruikt in Azië.

Move over avocado en matcha! Het ingrediënt waar iedere hippe kok nu mee wil koken, is pandanblad, afkomstig van de tropische schroefpalm. De plant wordt in Zuidoost-Azië op grote schaal gekweekt als smaakmaker in tal van gerechten. Pandan wordt ook wel het ‘vanille van het Oosten’ genoemd, omdat het zoet smaakt. Je vindt het dan ook vaak terug in Thaise en Indonesische desserts, maar ook in curry’s.

Groene kleur
Het blad geeft een toffe, groene kleur aan je bereidingen. ‘Ik denk dat pandan de opvolger wordt van matcha’, zegt Nigella aan The Times. Het is al een trend in Amerika, maar de vraag is of het pandanblad zal overwaaien naar ons land. Avocado’s zijn nog steeds heel populair en heel wat foodies gebruiken de vrucht praktisch dagelijks in hun keuken. Ook matcha vond zijn weg naar België, al heeft het niet zo veel succes als de avocado.

Gezond
Pandanblad is heel gezond. Het zou een antivirale en anti-allergene werking hebben en zelfs gebruikt worden als ontstekingsremmer. Het is een veelzijdig ingrediënt, want je kunt er werkelijk alle kanten mee uit. Verwerk het in je soep, rijst, curry, pasta, aardappel of cake.

Volg jij onze huishoudpagina al? Hier vind je al onze huishoudtips handig op een plek: www.facebook.com/flairathome