Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Nieuwe trend op Instagram: de ‘#rainbowbaby’

Nieuwe trend op Instagram: de ‘#rainbowbaby’

Nieuwe trend op Instagram: de ‘#rainbowbaby’

Op Instagram worden te pas en te onpas babyfoto’s online geplaatst, om met familie en vrienden te delen. Da’s niets nieuws. Maar nu is er een nieuwe trend; het delen van jouw #rainbowbaby. Dit klinkt schattiger dan het is, want de hashtag draagt een bijzondere boodschap met zich mee.

Lees ook: Te leuk: baby’s proeven dingen voor het eerst

De foto’s die gedeeld worden onder de hashtag #rainbowbaby worden geplaatst door kersverse moeders om kindjes aan te duiden die geboren zijn na het hebben van een miskraam. Ook moeders die een kindje hebben verloren aan wiegendood en daarna weer moeder zijn geworden, kunnen de hashtag gebruiken om dit met de wereld te delen.

De reden? Er heerst nog altijd een taboe op het hebben van een miskraam. Er wordt anno 2017 nog steeds weinig over gesproken, terwijl het verdriet groot is – en gemiddeld 1 op de 10 zwangerschappen met een miskraam eindigt.

Hoe groot de blijdschap ook is na de geboorte, na het hebben van een miskraam gaat de vreugde toch gepaard met verdriet. Om lotgenoten te steunen, delen vrouwen hun pasgeboren baby nu dus op Instagram met de betreffende hashtag erbij. Deze levert momenteel al ruim 500.000 resultaten op, waarmee de vrouwen zich wat minder alleen kunnen voelen.

Bekijk een aantal van de foto’s hieronder.

Awww my sweet #rainbowbaby is #4weeksold today!! #adamjohn

A post shared by Sara Unruh (@saraunruh) on

Volg jij onze huishoudpagina al? Hier vind je al onze huishoudtips handig op een plek:  www.facebook.com/flairathome

Bron: PureWow, Zwangerbuikkramp.nl. Beeld: Sanoma Beeldbank, Instagram.