Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Deze nieuwe Instagramfunctie kan je leven redden

Deze nieuwe Instagramfunctie kan je leven redden

Deze nieuwe Instagramfunctie kan je leven redden

We gebruiken Instagram vooral om al het moois rondom ons te delen, zoals die lekkere lunch die je vanmiddag naar binnen gewerkt hebt, of een throwback naar je allerleukste vakantie ooit. Maar soms gebeurt het ook dat we iets delen omdat we droevig zijn, of gefrustreerd, of gewoon een beetje morele steun nodig hebben. En net daarom heeft Instagram een subtiele – maar o zo belangrijke – nieuwe functie toegevoegd.

Wanneer je een foto op Instagram ziet voorbijkomen die op een cry for help lijkt, kun je vanaf nu een anonieme melding maken. De gebruiker in kwestie krijgt dan een berichtje dat laat weten dat iemand de post voorbij zag komen en zich een beetje ongerust maakte.

Help, I need somebody
Als je echt hulp nodig hebt, helpt de app een handje. Je kunt dan kiezen om te praten met een vriend, een hulplijn te contacteren of advies over geestelijke gezondheid te ontvangen. Ook als je op zoek gaat naar een hashtag die te maken heeft met bijvoorbeeld zelfverminking (de meeste van die pagina’s zijn nu al verboden), krijg je zo’n boodschap te zien.

1723062

 

‘Deze functie werd ontworpen om je te laten weten dat mensen in je omgeving, of je community, om je geven. Op een moment dat je daar waarschijnlijk het meest behoefte aan hebt,’ vertelt Marne Levine, COO van Instagram. De nieuwe functie wordt vanaf vandaag uitgerold, en is hopelijk ook snel bij ons beschikbaar.

Lees ook: