Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Het is weer zover! Er zijn nieuwe emoji in aantocht en daar zijn we helemaal van ‘in de wolken’

Het is weer zover! Er zijn nieuwe emoji in aantocht en daar zijn we helemaal van ‘in de wolken’

Thuis & wonen
Het is weer zover! Er zijn nieuwe emoji in aantocht en daar zijn we helemaal van ‘in de wolken’

Nieuws waar we altijd blij van worden: de aankondiging van nieuwe emoji’s (toch een echte verrijking voor het leven, hè?). Vandaag is het weer zover. Het Unicode Consortium, de non-profitorganisatie die emoji’s goedkeurt en uitbrengt, heeft op zijn website maar liefst 217 nieuwe emoji’s gepresenteerd voor 2021.

De vrouw met de baard

Onder de afbeeldingen zijn een helend hart, een brandend hart en een hoofd in de wolken. Ook opvallend: een vrouw met een baard. Toch handig als je als vrouw je mannelijke reactie wil onderstrepen, je jouw post-corona look wil showen of… je gewoon je kinharen niet langer besluit te plukken.

Addertje

Maar hoewel 217 nieuwe emoji’s indrukwekkend klinkt, valt de nieuwe aanwas ietwat tegen. Er verschijnen namelijk maar zo’n 7 écht nieuwe emoji’s. De overige 210 emoticons zijn bestaande icoontjes waarvan nieuwe huidskleurvarianten verschijnen. Desondanks mogen we niet klagen: het scheelde weinig of er waren helemaal geen nieuwe emoji aangekondigd. In april zei de organisatie niets uit te brengen voor 2022 vanwege de uitbraak van COVID-19. Unicode noemt de komende batch dan ook een “een kleine release”. Vanaf wanneer de nieuwe emoji’s precies te gebruiken zijn, is niet bekend.

Lees ook
Van kaasfondue tot transgendervlag: deze 117 nieuwe emoji’s komen eraan

Goedkeuring

De emoji’s zullen er niet overal hetzelfde uitzien. Beheerders van besturingssystemen voor smartphones Apple (iOS) en Google (Android) en andere platformen, zoals social media, kunnen namelijk zelf invulling geven aan de omschrijving van de afbeeldingen. Dat is mogelijk door de goedkeuring door het Unicode Consortium.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: NU.nl | Beeld: iStock

Shoppen is altijd een goed idee