Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Nieuwe columnist: Kim-Lian van der Meij!

Nieuwe columnist: Kim-Lian van der Meij!

Nieuwe columnist: Kim-Lian van der Meij!

Kim-Lian van der Meij (35) is actrice en presentatrice. Ze woont samen met Daniel (36), met wie ze drie kinderen heeft: Ronja (8), William (6) en Benjamin (3). Elke week schrijft ze in Flair over haar drukke leven.

Ballen
Of ik een column in Flair wil? Ja, leuk! Laten we de foto’s die daarbij horen maar lekker bij mij thuis maken. Ik ga tenslotte schrijven over mijn gezin, mijn werk, mijzelf. Thuis lijkt me dan de beste plek. Thuis is in Soest, waar we zo’n acht jaar wonen. Inmiddels zijn alle kamers in het huis bezet nu Daniel en ik drie kinderen en twee honden hebben. Een gezellige chaos, de boel is nooit helemaal aan kant. Behalve als de interieurverzorgster net langs is geweest. (zoals voor de fotoshoot). Op de foto ziet het er dus spic en span uit, maar hoe is het nu écht … mijn leven?

‘Hoe houd je alle ballen in de lucht?’ is de op één na meest gestelde vraag aan mij in interviews (de vraag ‘wanneer gaan jullie trouwen?’ staat op bovenaan, hier kom ik in een andere column op terug). Laat ik maar eens beginnen met al die spreekwoordelijke ballen.

Bal 1: gezin/kinderen
Zonder deze bal is er geen bal aan.  Daar dacht ik vóór de kinderen overigens anders over, maar nu zijn ze niet meer weg te denken uit ons leven. Gelukkig maar, want het is geweldig om moeder te mogen zijn. Ze laten me lachen, glanzen van trots en oneindig veel liefde geven en ontvangen. En ja, natuurlijk is het zo nu en dan ook vermoeiend of lastig. Vooral als ze alle drie op hetzelfde moment iets totaal anders willen en schreeuwend aan je armen en benen hangen om hun zin door te drijven. Of als je de deur uitgaat voor een zéér belangrijke, mogelijk carrièreveranderende afspraak en de jongste spuugt nog even z’n pap uit over je mooiste pak.

Bal 2: relatie / partner
Deze bal, nee wacht, dat klinkt onaardig. Deze heerlijke Zweedse man is de liefde van mijn leven, maar regelmatig in gevecht met bal 2 als het gaat om ‘tijd maken voor elkaar’. 

Bal 3: werk
Ik bof, want ik heb van mijn hobby mijn werk kunnen maken en verdien daar een leuke boterham mee. Zingen, presenteren en acteren: drie grote passies in mijn leven.

Bal 4: familie
Vader, moeder, zusjes, oma’s, tantes, ooms, nichtjes en neefjes. Ik heb met de meesten van hen een heel fijne band en ben daar erg blij mee. Maar zou ze eigenlijk vaker willen zien.

Bal 5: vrienden/sociale contacten
De vriendinnen die ik het langst heb, van de middelbare school, zie ik zo’n twee keer per jaar. Niet vaak dus, maar wel oh zo gezellig. Ook door het werk zijn met een aantal collega’s bijzondere vriendschappen ontstaan. Die koester ik. Toch moet deze bal het geregeld ontgelden, omdat ik te druk ben met bovenstaande ‘ballen’.

Bal 6:  de honden Skai en Moon
Alaskan malamutes. Zo lief, zo mooi, zo veel uitvallende vacht, zo veel stofzuigen.

 Bal 7: ikzelf
Ik hou van mijn leven en de mensen die er deel van uitmaken. Ik ben een vrolijk mens, ambitieus en zit vol energie. Daarnaast ben ik soms ook een twijfelaar en ijdeltuit.

‘Alle ballen in de lucht houden’ lukt simpelweg niet altijd. Soms ben ik even niet de leuke moeder als ik de hele dag voor politieagentje moet spelen. Soms loopt het op het werk minder succesvol dan ik hoop en krijgt mijn zelfvertrouwen een knauw. Soms leven Daniel en ik langs elkaar heen, omdat we te veel met ons eigen ding bezig zijn. Soms zijn familieleden en vrienden teleurgesteld als ik niet op hun verjaardag kom, omdat ik weer eens te druk  ben met een tv-programma of een theatershow. En soms vergeet ik de honden uit te laten en trap ik in de hondenstront als ze in de tuin hebben gepoept. ‘Kak! Kak! Kak!’ Even schreeuwen lucht dan enorm op.

Lees ook: