Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Netwerk jezelf naar een nieuwe baan deze zomer

Netwerk jezelf naar een nieuwe baan deze zomer

Netwerk jezelf naar een nieuwe baan deze zomer

De zomer is het ideale moment om een nieuwe uitdaging aan te grijpen. Veel bedrijven hebben het rustiger en dus is er meer tijd voor andere dingen, zoals een kopje koffie met interessant nieuw talent (yes, you!). Met onderstaand stappenplan netwerk je jezelf naar die toffe baan!

Lees ook: Droombaan: betaald worden om met lego te spelen

Weet wat je wilt
Sta eerst eens stil bij wat je wilt. Heb je een mooi bedrijf voor ogen waar je wilt werken? Ga op onderzoek uit om zo veel mogelijk over de organisatie te weten te komen. Bekijk de website, maar ook de Company Page op LinkedIn. Misschien heeft het bedrijf wel een eigen blog? En niet onbelangrijk: zoek toekomstige collega’s op via hun social kanalen. Zo kom je er snel genoeg achter of er een klik is en of het de moeite waard is om contact op te nemen.

Vind je way in
Nu je jouw zinnen hebt gezet op een potentiële nieuwe uitdaging, is het belangrijk om te weten bij wie je moet zijn. Kijk op LinkedIn bijvoorbeeld of je één van de huidige werknemers al kent. Zo ja, dan is hij of zij je ingang. Ken je (nog) niemand? Dan is het tijd om daar verandering in te brengen. Als het bedrijf waar je wilt werken niet zo groot is, doe je er goed aan om in eerste instantie contact op te nemen met (één van de) eigenaren. Is het een grotere organisatie, kijk dan eens of je kunt vinden wie de HR-manager of recruiter is. Klik op de bedrijfspagina op LinkedIn op ‘Personen’  en filter vervolgens door bijvoorbeeld ‘HR manager’ in te vullen bij trefwoorden.

Scoor die koffiedate
Heb je gedeelde connecties met de persoon die je wilt spreken? You’re in luck, misschien kan hij of zij je introduceren. Is dat niet het geval? Een connectieverzoek sturen op LinkedIn kan nooit kwaad! Vergeet niet een persoonlijk bericht toe te voegen waarin je vertelt wie je bent, interesse toont in de ander en uitlegt waarom je een verzoek stuurt. Tot slot: #durftevragen. Veel mensen staan open voor een kop koffie, je hebt niks te verliezen!

Een goede voorbereiding is het halve werk
Staat die koffiedate gepland? Wees voorbereid en zorg dat je weet welke gedeelde interesses jullie hebben. Als jullie beiden van reizen houden, bedenk dan alvast een interessante reisbestemming om het ijs te breken. Of misschien hebben jullie wel op dezelfde school gezeten? Door een persoonlijke tint toe te voegen aan het gesprek, kun je het verschil maken.

Nailed it!
Je hoeft echt niet alleen maar over werk te praten; dit is juist een goed moment om te laten zien wie jij bent als persoon. As je samen met iemand kunt lachen, laat je ongetwijfeld een blijvende indruk achter. Kom met goede gespreksonderwerpen op de proppen en vermijd controversiële onderwerpen als politiek, religie of kantoorroddels. Hou een aantal talking points achter de hand, zo laat je zien dat je een natuurlijke prater bent en makkelijk in de omgang. Dat is je sleutel tot succes!

Wil je niets meer missen van Flair deze zomer? Profiteer nu van onze speciale aanbieding: 10 x Flair voor 10 euro!