Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Netflix wordt voor iedereen in Nederland 2 tot 3 euro per maand duurder

Netflix wordt voor iedereen in Nederland 2 tot 3 euro per maand duurder

Netflix wordt voor iedereen in Nederland 2 tot 3 euro per maand duurder

Mweh! Onbeperkt Netflix kijken is duurder geworden. Voor het eerst in vier jaar verhoogt Netflix zijn prijzen in Nederland. Het standaard abonnement wordt 3 euro duurder per maand, Premium wordt maandelijks 2 euro duurder, maar gelukkig blijft de prijs van het Basic-abonnement gewoon hetzelfde.

Per direct gaan de verhoogde nieuwe prijzen in voor de Netflix-abonnees. Op het factuur dat binnenkort bij de abonnees op de mat verschijnt staat al de nieuwe prijs. Dit kan nog tot twee maanden duren en is afhankelijk van de factuurdatum.

De stijging van het Standaar-abonnement met HD-beeldkwaliteit is 3 euro. Het abonnement was eerst 10,99 per maand en gaat naar 13,99 per maand.  Het abonnement met 4K-beeldkwaliteit, ook wel de Premium genoemd gaat van 13,99 per maand naar 15,99 per maand.

Basic-abonnement blijft hetzelfde

Er is een abonnement die niet van prijs verandert, namelijk het Basic-abonnement. Dit abonnement heeft geen HD-beeldkwaliteit en een limiet van één kijker. De maandlasten van het Basic-abonnement blijft 7,99 euro. “zodat iedereen van onze dienst kan blijven genieten”, vermeldt Netflix.

‘Verbetering aan ons product’

Het is al bijna vier jaar geleden dat Netflix hun vorige prijsverhoging uitvoerde. “De prijsveranderingen die we van tijd tot tijd doen weerspiegelen de investeringen in nieuwe series en films en de verbeteringen aan ons product”, aldus Netflix.

Netflix heeft in de afgelopen jaren ontzettend veel concurrenten erbij gekregen. Disney+, AppleTV+ en Amazon Prime Video zijn daar een aantal van. De streamingdienst  HBO en HBO Max komen daar volgend jaar nog bij. Voor live sportwedstrijden zal binnenkort de Zweedse streaming  Viaplay in Nederland te gebruiken zijn. Bij deze streamingdienst is in ieder geval Formule 1 en de Premier League te zien.

Lees ook
Geen tijd te verliezen: deze 8 series gaat Netflix binnenkort verwijderen

Groeiende concurrentie

In tegenstelling tot de concurrentie van Netflix moeten zij het vooral hebben van hun eigen programmering. De afgelopen jaren is het film, serie en documentaire aanbod flink uitgebreid. Ook series, zoals Friends en Seinfield zijn nog steeds populaire favorieten bij Netflix. Nieuwe en bestaande series kopen is erg duur, vooral door de vele concurrentie blijven de prijzen maar stijgen.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Pexels