Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Wij kunnen niet wachten: na ‘La casa de papel’ komt Netflix met nóg een Spaanse serie

Wij kunnen niet wachten: na ‘La casa de papel’ komt Netflix met nóg een Spaanse serie

Wij kunnen niet wachten: na ‘La casa de papel’ komt Netflix met nóg een Spaanse serie

Netflix komt na het succes van ‘La casa de papel’ opnieuw met een Spaanse serie. De nieuwe Spaanse serie die speciaal voor Netflix wordt geproduceerd heet ‘Hache’ en is geschreven door Velvet Collection-schrijfster Verónica Fernández.

Lees ook: Lekker snel! Vanaf deze datum staat het zesde seizoen van ‘Orange is the new black’ op Netflix

De serie ‘Hache’ krijgt acht afleveringen en is gebaseerd op waargebeurde verhalen rondom Helena, een vrouw te midden van de heroïnehandel in het Barcelona van de jaren zestig. De rol van Helena wordt gespeeld door actrice Adriana Ugarte, bekend van ‘The Time Between’ en ‘Julieta’. Haar tegenspeler is Javier Rey, die dit jaar de prijs voor beste acteur won op het Malaga Film Festival voor zijn rol in ‘Sin Fin’.

Vijfde Spaanse serie

Netflix biedt de Spaanse serie in 2019 aan in meer dan 190 landen. ‘Hache’ is de vijfde Spaanse serie van Netflix. ‘La casa de papel’, de Engelse titel luidt ‘Money Heist’, is de meest bekeken niet-Engelstalige serie op Netflix ooit. De andere Spaanstalige Netflix-series zijn ‘Cable Girls’, ‘Elite’ en ‘Paquita Salas’.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Tekst: ANP | Beeld: iStock