Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Bij gebrek aan ‘the real deal’: songfestivalfilm bíjna op Netflix (en de trailer is briljant)

Bij gebrek aan ‘the real deal’: songfestivalfilm bíjna op Netflix (en de trailer is briljant)

Bij gebrek aan ‘the real deal’: songfestivalfilm bíjna op Netflix (en de trailer is briljant)

De Netflix-film over het Eurovisiesongfestival ziet bijna het levenslicht. ‘Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga’ is vanaf 26 juni op de streamingdienst te zien. Van de film, waar verrassend genoeg een heuse topcast met giga Hollywoodsterren aan meewerkt, is inmiddels ook een eerste trailer verschenen en die is tamelijk hilarisch.

Netflix Original over het Songfestival

Hoofdrolspeler Will Ferrell maakte de releasedatum zaterdagavond bekend in de speciale BBC-songfestivaluitzending van Graham Norton. Ferrell maakte vorig jaar bekend dat hij met Netflix aan de komische film over het jaarlijkse liedjesfestijn werkt. De voorbereidingen duurden zo’n vier jaar, aldus de acteur. De Amerikaanse komiek kwam in aanraking met het songfestival toen hij zo’n twintig jaar geleden familie van zijn vrouw in Zweden bezocht.

‘Ik kon niet geloven wat ik zag’

“Op een avond vroeg haar neef: ‘zullen we het songfestival kijken?’ en ik zei oké. Ik heb vervolgens drie uur lang met open mond gekeken. Ik kon niet geloven wat ik zag”, aldus Ferrell. “Jullie weten het al lang, maar het spektakel, de humor en het camp-gehalte was verslavend. Ik dacht altijd al dat iemand er eens een film over moest maken, maar niemand deed het. Zo begon het balletje vier jaar geleden te rollen.”

Hilarisch spektakel

The Story of Fire Saga gaat over twee IJslandse muzikanten. De twee krijgen de kans om hun land te vertegenwoordigen op het songfestival, en zetten zich daar met volle overgave voor in. De gisteren verschenen trailer maakt duidelijk dat we ons op kunnen maken voor een hilarisch spektakel dat, heel misschien, de pijn van het niet doorgaan van het échte Songfestival enigszins verzacht.

Lees ook
Nog een domper voor Jeangu Macrooy: ‘Grow’ gaat niet mee naar Songfestival 2021

Bekende cast

De hoofdrollen worden gespeeld door Will Ferrell en niemand minder dan Rachel McAdams, bekend van films als The Note Book en Mean Girls. De twee krijgen de kans om hun land te vertegenwoordigen op het songfestival, en zetten zich daar met volle overgave voor in. Ook onder anderen zangeres Demi Lovato (Camp Rock), Pierce Brosnan (James Bond) en Dan Stevens (Beauty and the Beast) spelen rollen.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: ANP | Beeld: Still