Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Keuzestress tijdens een avondje bingen? Netflix komt met shuffle-functie

Keuzestress tijdens een avondje bingen? Netflix komt met shuffle-functie

Keuzestress tijdens een avondje bingen? Netflix komt met shuffle-functie

Goed nieuws voor alle twijfelkonten onder ons: Netflix start vandaag met de shuffle-functie ‘Play Something.’ Een aantal maanden geleden kwam de streamingdienst al met het idee naar buiten en na eindeloos veel testen kan de functie nu eindelijk gebruikt worden. 

Nieuwe Netflix shuffle-functie

De nieuwe functie mag dan heel simpel werken, het kan een enorme uitkomst zijn tijdens een avondje bingen met je partner, vrienden of natuurlijk in je eentje. Na een jaar in lockdown te hebben gezeten, weet je waarschijnlijk helemaal niet meer wat je nog kan kijken op je favoriete streamingdienst. Daarom komt Play Something als geroepen. Als je denkt dat je alles al hebt gezien, shuffle je even door het aanbod et voilà: je hebt kijkvoer voor de gehele avond.

Categorieën

Voor degene die nu bang is dat de shuffle-functie precies die ene serie eruit pikt die je al tien keer bent gestart, is er ook een oplossing. Je kunt het hulpmiddeltje namelijk naar smaak instellen. Zo kun je ‘shuffelen’ in vier categorieën: een nieuwe film of serie die gebaseerd is op dingen die je al keek, die je al kijkt, die op je kijklijst staat óf die je al heel lang geleden een keer bekeken hebt en graag nog een keer zou willen zien. Zo moet je altijd op iets leuks uitkomen.

Lees meer
¿Impaciente? Netflix stilt honger naar állerlaatste seizoen ‘La Casa de Papel’: eerste beelden van opnames

Waar is het te vinden?

Waar kun je deze handige tool vinden? Vanaf vandaag zie je in alle apps op de televisie het shuffle-icoon op drie plaatsen terug: onder de profielnaam bij het kiezen van je profiel, als tiende rij op het Netflix-thuisscherm en in het navigatiemenu. Wat ga jij vanavond kijken?

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: RTL Nieuws | Beeld: GettyImages