Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Fijn (en bloody handig): Netflix laat ouders films en series in profielen van kinderen blokkeren

Fijn (en bloody handig): Netflix laat ouders films en series in profielen van kinderen blokkeren

Fijn (en bloody handig): Netflix laat ouders films en series in profielen van kinderen blokkeren

Netflix heeft nieuwe instellingen toegevoegd voor het ouderlijk toezicht in de videodienst. Hiermee bepalen ouders bijvoorbeeld welke films en series kinderen wel en niet mogen bekijken. En da’s om meerdere redenen een welkome nieuwe functie.

Alles onder controle

De nieuwe instellingen worden toegevoegd aan de verschillende profielen van gebruikers binnen Netflix. Binnen deze profielen kunnen ouders voortaan aangeven om bijvoorbeeld leeftijdsfilters in te stellen, zodat alleen series en films met classificaties tot een bepaalde leeftijd in het overzicht verschijnen. Ook kunnen ouders specifieke series en films verwijderen binnen een profiel. Handig als je iets toch niet helemaal geschikt vindt voor je eigen kroost, óf als je de bingefavoriet van de kids gewoon hélemaal kotsbeu bent, natuurlijk.

‘Aawww… wat jammer nou, ‘Netflix’ heeft alle seizoenen van ‘Masha en de Beer’ verwijderd! En je had die serie pas 491 keer gezien’

Je mag alles van me weten, behalve…

De afzonderlijke profielen zijn daarnaast met een pincode af te schermen. Zo kunnen kinderen niet zomaar op het account van hun ouders naar video’s kijken. Toch fijn als je Sex Education op een ongemakkelijk punt gepauzeerd hebt, of je een actiefilm met meer plassen bloed dan personages zelf even niet meer kon handelen.

Lees ook
De perfecte mix tussen ‘Stranger Things’ en ‘Sex Education’: deze nieuwe serie staat nú op Netflix!

Hou ze in de smiezen

Netflix maakt het ook mogelijk om de kijkgeschiedenis in te zien, zodat ouders weten waar kinderen naar hebben gekeken binnen het profiel dat voor hen is gemaakt. In de Kids-profielen kan ook worden voorkomen dat een volgende aflevering van een serie automatisch start als de vorige is afgelopen.

De instellingen zijn te vinden via de browserversie van Netflix, via de knop ‘Profielen beheren’.

beschermende moeder

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: NU.nl | Beeld: Giphy