Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Al klaar met ‘The Ripper’? Netflix’ komt wéér met spannende true crime-docu over seriemoordenaar

Al klaar met ‘The Ripper’? Netflix’ komt wéér met spannende true crime-docu over seriemoordenaar

Thuis & wonen
Al klaar met ‘The Ripper’? Netflix’ komt wéér met spannende true crime-docu over seriemoordenaar

Heb je de afgelopen kerstdagen vol spanning Netflix’ ‘The Ripper’ gebinged en smaakte dat naar meer? Dan hebben we goed nieuws. De streamingsdienst komt bijna met nóg meer spannend true crime-materiaal dat je de rillingen bezorgt. Weer een andere gevreesde serial killer die de straten van het Amerikaanse Los Angeles en San Francisco onveilig maakte in de jaren tachtig. Gevalletje ‘wil je zeker zien’!

Duivelaanbidder

Al vanaf 13 januari kunnen we ons verdiepen in de volgende creep na de ‘Yorshire Ripper’, over wie pal voor kerst een vierluik op Netflix verscheen. In Night Stalker: The Hunt for a Serial Killer ontdekken we alle ins & outs over de zogenoemde ‘Night Stalker’, een bizarre engerd en duivelaanbidder die in 1984 en 1985 tientallen mensen aanviel, van wie hij er meerdere verkrachtte en vermoordde.

Geen oog meer dichtdoen

Richard Ramirez zette the sunshine state volledig op z’n kop, omdat er totaal geen lijn in zijn acties te ontdekken viel. Hij koos willekeurig zijn slachtoffers uit en nog enger: vermoordde hen doorgaans in hun eigen huis, nadat hij daar gewetenloos naar binnen sloop. Hij brak in door ramen en deuren te forceren en voerde eenmaal binnen de meest misselijkmakende handelingen uit. Niemand in Californië voelde zich nog veilig. Ramirez zou vandaag de dag zelfs nog steeds dé reden zijn dat veel Amerikanen hun huis ’s nachts hermetisch afsluiten en slapen met een pistool in hun nachtkastje.

Lees ook
Bingen! Déze meeslepende nieuwe true crime-serie op Netflix sleept je de feestdagen door

Must watch voor true crime-lovers

De saaie januarimaand wordt dankzij deze Night Stalker flink spannender. In de docuserie krijgen we, net als in The Ripper, een duidelijk beeld van de zaak aan de hand van interviews met nog levende slachtoffers, nabestaanden, politiemedewerkers en andere betrokkenen. Hier wil je zéker voor gaan zitten, onder een dekentje, met een kop thee en een pak koekjes. Vergeet alleen van tevoren niet al je ramen en deuren nog even te checken. Voor je weet maar nooit.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Manners | Beeld: Still

Shoppen is altijd een goed idee