Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Gevalletje veelbelovend: dít Netflix-drama wordt nú al getipt als Oscar-kandidaat (en moet nog uitkomen!)

Gevalletje veelbelovend: dít Netflix-drama wordt nú al getipt als Oscar-kandidaat (en moet nog uitkomen!)

Thuis & wonen
Gevalletje veelbelovend: dít Netflix-drama wordt nú al getipt als Oscar-kandidaat (en moet nog uitkomen!)

Begin 2021 komt de nieuwe Netflix-film ‘Pieces of a woman’ uit. De film gaat over een stel dat hun baby verliest tijdens de bevalling en het rouwproces dat volgt. Vanessa Kirby speelt de hoofdrol en ontvangt nu al veel complimenten.

Pieces of a woman

In Pieces of a woman spelen Vanessa Kirby en Shia LeBeouf een stel (Martha en Sean Carson) uit Boston dat hun eerste kindje verwacht. Ze plannen een thuisbevalling, maar dat gaat verkeerd. Dat leidt tot het tragische verlies van hun baby.

Niet te verteren verlies

De film laat zien hoe verschillend het stel omgaat met dat vreselijke verlies. Martha probeert te navigeren door het te niet te verteren verlies en de rouw, terwijl ze tegelijkertijd haar verloskundige aanklaagt voor criminele nalatigheid. Ondertussen worden ze overladen met media-aandacht, moet Martha dealen met haar bemoeizuchtige moeder en raken zij en Sean steeds verder van elkaar verwijderd. Pieces of a woman is het Engelstalige debuut van de Hongaarse regisseur Kornél Mundruczó en scenarioschrijver Kata Wérber. Ze kregen daarbij hulp van niemand minder dan producent Martin Scorsese.

Lees ook
Ho, ho, ho: déze nieuwe Nederlandse kerstfilm is onderweg naar Netflix en belooft een hoop magie

Oscar kanshebber

Hoewel de film geen luchtige wegkijker is, wordt-ie nu al geroemd door critici die een eerste screening zagen tijdens het Venice Film Festival in september. Daar won Vanessa zelfs de award voor beste actrice in een dramafilm. Inmiddels wordt Pieces of a woman ook al getipt als grote kanshebber voor de Oscars. De actrice liep ter voorbereiding mee met verloskundigen in een ziekenhuis in Londen, waar ze zelfs bij een bevalling aanwezig moet zijn. Volgens filmkenners is de kans aanzienlijk dat die toewijding wordt beloond met een Academy Award.

Pieces of a woman is vanaf 7 januari 2021 op Netflix te zien en draait vanaf 30 december in een beperkt aantal bioscopen.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: VIVA.nl | Beeld: Still

Shoppen is altijd een goed idee