Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Verrassing van de dag: Netflix gooit ’13 Reasons Why’-trailer online, 3e seizoen al bijna hier!

Verrassing van de dag: Netflix gooit ’13 Reasons Why’-trailer online, 3e seizoen al bijna hier!

Thuis & wonen
Verrassing van de dag: Netflix gooit ’13 Reasons Why’-trailer online, 3e seizoen al bijna hier!

Met het nieuws dat Netflix de omstreden zelfmoordscène uit ’13 Reasons Why’ heeft aangepast, maakte de streamingsdienst onlangs ook voorzichtig bekend dat ‘ergens deze zomer’ het derde seizoen van de serie zou verschijnen. Vandaag zijn er, volledig onverwachts, ineens een allereerste trailer én een releasedatum.

Bijna!

En de derde reeks van de het spannende young adult-drama kun je sneller bingen dan je wellicht denkt. De dertien nieuwe afleveringen staan al vanaf 23 augustus online. #yay!

Moord

De eerste trailer maakt duidelijk dat ons een loeispannend gevolg te wachten staat. Want één van de hoofdpersonages (de trailer verklapt wie) lijkt het tweede seizoen niet overleefd te hebben. De grote vraag is; wie is er verantwoordelijk voor zijn dood?

Eind in zicht

Naast het topnieuws dat het nieuwe seizoen op punt van beginnen staat, heeft Netflix ook minder leuk ’13 Reasons Why’-nieuws. De serie stopt namelijk na vier seizoenen. De productie voor de laatste reeks is al begonnen, maar wanneer deze verschijnt, zal ongetwijfeld net zo goed geheim gehouden worden als de release van de komende serie.

Zelfmoord van Hannah

Het eerste seizoen van de serie, gebaseerd op het gelijknamige boek, vertelt het verhaal van tiener Hannah die na pesterijen en persoonlijke problemen besluit zelfmoord te plegen. Haar klasgenoten reageren geschokt en een aantal worstelen met schuldgevoelens vanwege het deelnemen aan pesterijen. De serie kreeg veel goede recensies, maar daarnaast ook kritiek vanwege een aantal gewelddadige- en verkrachtingsscènes. Netflix voegde vervolgens een waarschuwing toe, voorafgaande aan het afspelen van de show. De serie werd een grote hit, met name onder jongeren. De heftige zelfmoordscène uit de eerste reeks werd eerder deze maand aangepast.

Denk je aan zelfmoord? Neem contact op met 113. De crisislijn is 24/7 open, ook kun je er terecht voor therapie met een psycholoog, of doe de zelfhulpcursus. Anoniem en vertrouwelijk.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: ANP | Beeld: Still

Shoppen is altijd een goed idee