Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Oh-oh: Nederlands stel betrapt WIDM-kandidaten tijdens opnames

Oh-oh: Nederlands stel betrapt WIDM-kandidaten tijdens opnames

Oh-oh: Nederlands stel betrapt WIDM-kandidaten tijdens opnames

Of ze nou naar de andere kant van de wereld vertrekken of dichter bij huis blijven, de kans is aanwezig dat Nederlandse toeristen op dezelfde plek als de opnames van Wie is de Mol? zijn. En dat zou een hele hoop voorpret kunnen verpesten. De grote vraag luidt dan ook; wat doet de productie als ze betrapt worden?

Geheim houden

De kandidaten van Wie is de Mol? worden ieder seizoen zo goed mogelijk geheim gehouden. Zo zorgen de kandidaten er onder andere vaak voor dat er post op hun social media-kanalen blijven verschijnen in de periode dat ze op pad zijn voor het programma. Ook mogen ze vaak maar een paar mensen in vertrouwen nemen en wordt voor de rest van de familie en vrienden een smoes verzonnen.

Betrapt

Maar hoe scherp de cast en crew ook blijft, er blijven natuurlijk altijd genoeg risico’s. Zo ook tijdens het jubileumseizoen dat voor de coronacrisis in Italië werd opgenomen. Een populair vakantieland onder de Nederlanders. En dan werd er ook nog gefilmd op populaire hotspots als Toscane. De kans was daarom groot dat ze betrapt zouden worden door Wie is de Mol?-kenners. En dat gebeurde dan ook.

Lees ook
‘Wie is de Mol?’ dropt interviews met eerste vijf kandidaten: wie herken jij tussen de regels door?

Complot

“We zijn redelijk lang ‘ongespot’ gebleven, maar een Nederlands stel heeft ons betrapt Die mensen hebben ons gezien. En dan gebeurt er wat er altijd gebeurt: we betrekken die mensen in ons complot. We zeggen dan: ‘Jongens, het klopt wat jullie gezien hebben.’ En we zijn heel dankbaar dat we tot op heden niks van ze gehoord hebben en dat ze stilzwijgend het seizoen afwachten”, zo vertelt presentator Rik van de Westelaken in de podcast Trust nobody.

Nóg zwaarder dan normaal

Hoewel er al druk over de kandidaten van het jubileumseizoen wordt gespeculeerd, houdt Wie is de Mol? het lijstje met kandidaten nog heel even voor zichzelf. Al verklapt Rik al wel dat het dit keer een extra spannend seizoen wordt. Dit zijn mensen die alle reserves hebben laten varen en alle voorbereidingen van de vorige keer gebruiken om nu te gaan knallen.” En dat belooft tegelijkertijd in ieder geval één ding: de Mol gaat het dit keer nog tien keer zo zwaar krijgen als normaal.

Het jubileumseizoen van Wie is de mol? is vanaf 5 september iedere zaterdag om 20.30 uur bij Avrotros op NPO 1 te zien.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Libelle | Beeld: Wie is de Mol?