Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Nationale Week Zonder Vlees – recept: zwarte bonen & geitenkaas burrito’s

Nationale Week Zonder Vlees – recept: zwarte bonen & geitenkaas burrito’s

Thuis & wonen
Nationale Week Zonder Vlees – recept: zwarte bonen & geitenkaas burrito’s

Deze week, van 11 tot en met 17 maart, vindt de tweede editie van de Nationale Week Zonder Vlees plaats. In het kader van dit initiatief heeft het bekende Tex Mex-merk Santa Maria een aantal recepten opgesteld die laten zien dat je ook heerlijk kunt eten zónder vlees en je het vaak niet eens mist.

Deze gevulde vegetarische burrito is de perfecte, snelle Tex Mex-maaltijd. Ideaal voor tijdens de Nationale Week Zonder Vlees! Het vlees vervang je door de proteïnerijke zwarte bonen en smeuïge geitenkaas. Samen met de rijst en heel veel groenten is deze burrito van Santa Maria een volwaardige en voedzame maaltijd.

Ingrediënten (voor 4 personen):

Burritovulling

  • 1 courgette
  • 1 ui
  • 1 blik zwarte bonen
  • 1 tl olie
  • 1 zakje Santa Maria Burrito Seasoning Mix 100 ml water
  • 1 zak jonge, gewassen spinazie
  • 1 pak Santa Maria Tortilla Original Medium

Geitenkaascrème

  • 150 g geitenkaas
  • 100 ml crème fraiche
  • 1⁄2 tl Santa Maria Chili Explosion

Extra

  • 100 g alfalfa
  • 400 g gekookte rijst 1 avocado
  • 2 tomaten
  • 1 limoen
  • 10 g walnoten
  • 100 ml Santa Maria Chunky Wrap Salsa Medium
  • 6 vellen bakpapier (om de burrito’s in te vouwen)

Lees ook
Nationale Week Zonder Vlees – recept: vegan mango fajita

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
  2. Meng de ingrediënten voor de geitenkaascrème.
  3. Spoel de zwarte bonen af en laat ze uitlekken.
  4. Snijd de courgette in blokjes en de ui fijn. Bak ze in hete olie. 5. Voeg de bonen, Burrito Seasoning mix en water toe.
  5. Haal de pan van het vuur en voeg de spinazie toe.
  6. Hol de avocado uit en snijd die in stukjes. Hak de tomaten in blokjes, hak de
    walnoten fijn en pers het sap van de limoen.
  7. Verwarm de wraps zoals aangegeven op de verpakking.
  8. Plaats elke wrap op een stuk bakpapier.
  9. Verdeel de alfalfa, rijst en burritovulling in een baan over het midden van elke
    tortilla.
  10. Voeg nu de overige ingrediënten (avocado, limoensap, Chunky Wrap Salsa,
    tomaten, geitenkaascrème en walnoten) toe.
  11. Rol steeds een burrito in het papier, snijd ze dan met een mes doormidden en
    serveer ze direct.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.