Je bent hier: Home > Thuis > Nationale Week Zonder Vlees – recept: zoete aardappel fajita met komkommer & jalapeño

Nationale Week Zonder Vlees – recept: zoete aardappel fajita met komkommer & jalapeño

Thuis
Nationale Week Zonder Vlees – recept: zoete aardappel fajita met komkommer & jalapeño

Deze week, van 11 tot en met 17 maart, vindt de tweede editie van de Nationale Week Zonder Vlees plaats. In het kader van dit initiatief heeft het bekende Tex Mex-merk Santa Maria een aantal recepten opgesteld die laten zien dat je ook heerlijk kunt eten zónder vlees en je het vaak niet eens mist.

Ook zo dol op Tex Mex wraps? Probeer dan deze vegetarische fajita van Santa Maria, een makkelijk en voedzaam gerecht voor tijdens de Nationale Week Zonder Vlees! De zachte smaak van de zoete aardappel combineert heel perfect met de bloemkool, die de Santa Maria fajita kruiden heel goed opneemt. Voeg de zonnebloempitten toe voor de bite en serveer de fajita’s met een frispittige komkommer en jalapeño salade. Serveer alle ingrediënten los op tafel in gezellige schaaltjes en vullen maar!

Ingrediënten (voor 4 personen):

Zoete aardappel fajita

  • 100 g zonnebloempitten
  • 1⁄2 zoete aardappel
  • 1 el olie
  • 1 kleine bloemkool
  • 1 ui
  • 1 zakje Santa Maria Fajita Seasoning Mix Original
  • 1 pak Santa Maria Tortilla Original Medium

Om erbij te serveren

  • 120 g feta
  • 200 g tuinkers

Komkommer & jalapeño salade

  • 1⁄2 komkommer
  • Santa Maria Red Jalapeño
  • 1 el koriander
  • 1⁄2 el olie

Lees ook
Nationale Week Zonder Vlees – recept: vegan mango fajita

Bereidingswijze

  1. Rooster de zonnebloempitten in een droge, hete pan en zet het apart.
  2. Rasp de zoete aardappel en bak het in olie in een hete pan. Haal de zoete aardappels
    uit de pan en leg het op een bord.
  3. Hak de ui fijn. Snijd de bloemkool in kleine roosjes en bak ze bruin in de pan samen
    met de ui.
  4. Doe de zoete aardappel terug in de pan en breng de zoete aardappel, bloemkool en
    de ui op smaak met de Fajita Seasoning Mix. Meng alles goed door elkaar.
  5. Hak en meng alle ingrediënten voor de komkommer en jalapeño salade.
  6. Verwarm de wraps volgens de beschrijving op de verpakking.
  7. Plaats de zonnebloempitten en fajitavulling op de tortilla’s.
  8. Vouw de tortilla’s dicht en voeg bovenop de gekruimelde feta toe. Serveer met de komkommer en jalapeño salade.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.