Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Nationale Week Zonder Vlees – recept: vegan mango fajita

Nationale Week Zonder Vlees – recept: vegan mango fajita

Thuis & wonen
Nationale Week Zonder Vlees – recept: vegan mango fajita

Deze week, van 11 tot en met 17 maart, vindt de tweede editie van de Nationale Week Zonder Vlees plaats. In het kader van dit initiatief heeft het bekende Tex Mex-merk Santa Maria een aantal recepten opgesteld die laten zien dat je ook heerlijk kunt eten zónder vlees en je het vaak niet eens mist.

De Nationale Week Zonder Vlees wordt afgetrapt met een deze frisse vegan fajitawrap met mango. Het vlees vervang je door tofu, die heerlijk gekruid is door de kruidenmix van Santa Maria. Samen met de paprika, ui, sla en guacamole heb je een lekkere en voedzame maaltijd.

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 250 g tofu
  • 1 el olie
  • 1 rode paprika
  • 1 witte ui
  • 1 zakje Santa Maria Fajita Seasoning Mix Original 1 mango
  • 1 pak Santa Maria Tortilla Original Medium

Voor erbij:

  • 1 krop sla
  • 1 potje Santa Maria Chunky Wrap Salsa Medium guacamole

Lees ook
4 weken afvalplan: ontdek hier de eerste recepten van Ellemieke Vermolen voor Flair

Bereidingswijze

  1. Snijd de tofu, paprika, ui en mango in blokjes.
  2. Bak de tofu goudbruin in olie.
  3. Voeg de ui en paprika toe en bak ongeveer 1 minuut op hoog vuur.
  4. Zet het vuur laag en voeg de seasoning mix en mango toe. Bak alles 2 minuten door. Voeg eventueel wat water toe aan de vulling.
  5. Verwarm de wraps zoals aangegeven op de verpakking.
  6. Leg op elke wrap wat sla en vul dan verder met de vulling. Vouw de wraps dicht en
    voeg Chunky Wrap Salsa en guacamole als topping toe.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.