Je bent hier: Home > Thuis > Nationale Week Zonder Vlees – recept: quesadilla met gegrilde bloemkool

Nationale Week Zonder Vlees – recept: quesadilla met gegrilde bloemkool

Thuis
Nationale Week Zonder Vlees – recept: quesadilla met gegrilde bloemkool

Deze week, van 11 tot en met 17 maart, vindt de tweede editie van de Nationale Week Zonder Vlees plaats. In het kader van dit initiatief heeft het bekende Tex Mex-merk Santa Maria een aantal recepten opgesteld die laten zien dat je ook heerlijk kunt eten zónder vlees en je het vaak niet eens mist.

Tortilla’s met gesmolten kaas, knapperige hazelnoten en pittige jalapeño… dit gerecht kan niet beter! Geniet tijdens de Nationale Week Zonder Vlees van dit heerlijke vegetarische recept van Santa Maria. De bloemkool zorgt ervoor dat de quesadilla’s niet alleen super lekker, maar ook nog voedzaam zijn!

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 1 kleine bloemkool, in schijfjes gesneden
  • 1 el Santa Maria Red Jalapeño
  • 1 pak Santa Maria Tortilla Original Medium
  • 300 g belegen kaas, geraspt
  • 100 g geroosterde hazelnoten, grof gehakt + enkele extra voor de garnituur
  • 1 bosje verse koriander
  • 1 el olie

Lees ook
Nationale Week Zonder Vlees – recept: vegan mango fajita

Bereidingswijze

  1. Rooster de bloemkool in een pan totdat de bloemkool licht goudkleurig en wat zachter is.
  2. Leg op elke tortilla’s een aantal jalapeño’s.
  3. Meng de bloemkool, de geraspte kaas en de hazelnoten in een slakom, verdeel het
    mengsel daarna over de tortilla’s, maar leg het enkel op een helft van de tortilla.
  4. Vouw de tortilla’s en druk licht aan.
  5. Bak de tortilla’s in olie op middelmatig vuur, aan beide zijden totdat ze lekker krokant
    en goudkleurig zijn en de kaas gesmolten is.
  6. Voeg nog wat jalapeño’s toe en besprenkel met de gehakte koriander en de
    hazelnoten.
  7. Snijd driehoeken van elke quesadilla en serveer!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Shop de leukste items: