Je bent hier: Home > Thuis > Nationale Week Zonder Vlees – recept: champignon enchilada’s

Nationale Week Zonder Vlees – recept: champignon enchilada’s

Thuis
Nationale Week Zonder Vlees – recept: champignon enchilada’s

Deze week, van 11 tot en met 17 maart, vindt de tweede editie van de Nationale Week Zonder Vlees plaats. In het kader van dit initiatief heeft het bekende Tex Mex-merk Santa Maria een aantal recepten opgesteld die laten zien dat je ook heerlijk kunt eten zónder vlees en je het vaak niet eens mist.

Inspiratie nodig voor een makkelijk vegetarisch gerecht om je vingers bij af te likken? Deze enchilada’s van Santa Maria schreeuwen comfort food! Vul ze met champignons, ui en savooiekool en gratineer ze met een royale laag kaas.

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 500 g champignons 1 gele ui
  • 1⁄2 savooiekool
  • 2 el olie
  • 1 zakje Santa Maria Enchilada Seasoning Mix
  • 1 potje Santa Maria Chunky Wrap Salsa Medium 1 zak geraspte kaas
  • zure room
  • 1 pak Santa Maria Tortilla Corn & Wheat Medium

Lees ook
Nationale Week Zonder Vlees – recept: vegan mango fajita

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Snijd de champignons, snijd de ui fijn en versnipper de kool.
  3. Bak de champignons, ui en kool in de olie.
  4. Meng de Chunky Salsa Medium, de Enchilada Kruidenmix en de helft van de kaas.
  5. Giet de helft van de saus over de groenten en laat 2-3 minuten sudderen.
  6. Verdeel het groentenmengsel over de Corn and Wheat wraps, rol ze op en plaats ze
    met de naad naar beneden in een ingevette ovenschaal.
  7. Giet de rest van de saus over de opgerolde enchilada’s en strooi de rest van de kaas
    hier overheen.
  8. Bak de enchilada’s in ongeveer 10 minuten gaar. Garneer met een klodder zure room.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.