Je bent hier: Home > Thuis > Nationale Week Zonder Vlees – recept: avocadosoep met jalapeño en maïs

Nationale Week Zonder Vlees – recept: avocadosoep met jalapeño en maïs

Thuis
Nationale Week Zonder Vlees – recept: avocadosoep met jalapeño en maïs

Deze week, van 11 tot en met 17 maart, vindt de tweede editie van de Nationale Week Zonder Vlees plaats. In het kader van dit initiatief heeft het bekende Tex Mex-merk Santa Maria een aantal recepten opgesteld die laten zien dat je ook heerlijk kunt eten zónder vlees en je het vaak niet eens mist.

Ben jij ook zo’n avocadoliefhebber? Probeer dan eens deze soep met maïs! Heerlijk romig en pittig gekruid door de jalapeño en Santa Maria Hot Sauce. Lekker voedzaam, verwarmend en vegetarisch. Perfect voor tijdens de Nationale Week Zonder Vlees.

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 1⁄2 ui, fijn gesnipper
  • 1⁄2 teentje knoflook
  • 1 el Santa Maria Green Jalapeño
  • 1 el olijfolie
  • 2 el groentebouillon
  • 100 ml crème fraîche
  • 4 rijpe avocado’s
  • 2 limoenen, het sap
  • 1 bosje koriander, grof gehakt
  • 1 el Santa Maria Hot Pepper Sauce 1⁄2 tl zout

Extra

  • 1 maïskolf, geroosterd
  • 1 avocado, in plakjes
  • 1 el bieslook, grof gehakt

Lees ook
Nationale Week Zonder Vlees – recept: vegan mango fajita

Bereidingswijze

  1. Bak de ui, de knoflook en de Green Jalapeño’s in de olie in een grote pan, maar laat deze niet bruin worden. Voeg water, groentebouillon en room toe. Breng tot kookpunt.
  2. Snijd de avocado’s in twee helften, haal de pit eruit en lepel het vruchtvlees van de schil. Snijd in kleine stukken. Voeg de avocado’s toe aan de soep en mix glad met een handmixer of in een keukenmachine. Voeg het sap van de limoen toe en breng op smaak met peper en zout.
  3. Garneer de soep met de zoete maïs, de avocado, wat olijfolie en een beetje Hot Pepper Sauce.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.