Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Nationale Pindakaasdag-recept: Chocoladetaart met pindakaas

Nationale Pindakaasdag-recept: Chocoladetaart met pindakaas

Thuis & wonen
Nationale Pindakaasdag-recept: Chocoladetaart met pindakaas

Geloof het of niet, vandaag is officieel Nationale Pindakaasdag. Een feestdag die natuurlijk gevierd moet worden en daarom geven wij jullie vandaag dit leuke recept. En wees eerlijk, chocoladetaart MET pindakaas? Dat kan toch gewoon niet beter! Eet smakelijk!

Dit heb je nodig:

  • 250g koekjes (granen, type Digestive)
  • 150g pindakaas (op kamertemperatuur)
  • 200g pure chocolade (in stukken)
  • 100g boter
  • 500g krieken
  • 1 el vanillepudding (poeder)
  • 50g noten (grofgehakt)
  • 1 tros blauwe druiven
  • cacaopoeder

Zo maak je het:

  1. Mix de koekjes fijn in een keukenmachine. Meng er de pindakaas door. Schep in de taartvorm en druk goed aan. Laat 30 minuten opstijven in de koelkast of de diepvriezer.
  2. Doe de krieken met het sap in een steelpan en breng met het vanillepuddingpoeder aan de kook. Laat indikken en haal van het vuur om af te koelen.
  3. Schep de krieken op de taartbodem. Smelt de chocolade met de boter in de microgolfoven. Roer om en laat een beetje afkoelen. Giet over de taart en strijk mooi glad. Laat de chocolade minimum 2 uur opstijven in de koelkast.
  4. Werk de taart af met cacaopoeder, gehakte noten en blauwe druiven.

Recept: Libelle – Lekker

Lees ook:

 

Shoppen is altijd een goed idee