Féést! Want vandaag is het Nationale Pannenkoekendag. Maar waarom zou je het bij één dag laten? Daarom: een recept voor heerlijke pannenkoekjes, gewoon vast voor het ontbijt van morgen.
Wist je trouwens dat Nationale Pannenkoekendag in het leven is geroepen om opa’s en oma’s in het zonnetje te zetten? Op deze dag bakken kinderen pannenkoeken als bedankje voor de ouderen in hun buurt. Maar je mag ze natuurlijk ook zelf opeten. ;- ) Bekijk hieronder het recept.
Ontbijtpannenkoeken
Wat heb je nodig? (recept voor 4 personen)
- 2 rijpe bananen
- 60 g havermout
- 0.25 tl kaneelpoeder
- 3 eieren
- 1.5 el Blue Band Iedere Dag
- 100 g rood fruit, naar keuze
- 6 el Griekse yoghurt of kwark, naar keuze
En zo doe je het:
- Pel de bananen en prak ze fijn met een vork. Meng de geprakte banaan met de havermout, de kaneel en de eieren in een grote kom (voeg voor een wat steviger beslag 50 g tarwe-of volkorenbloem toe).
- Bak kleine pannenkoekjes in een kleine pan met wat margarine ongeveer 2 minuten aan beide kanten goudbruin op halfhoog vuur.
- Serveer de ontbijtpannenkoekjes met vers fruit en een schepje (Griekse) yoghurt of kwark.
Enjoy!
Bron: CookLoveShare
Lees ook:
- Recept: een heerlijke snelle pizza wrap
- Of wat dacht je van deze verrukkelijke lente-spaghetti met knoflook-kruidenkruim?
- Maar ook voor de balansdagen hebben we een heerlijk recept: healthy Buddha bowl met sobanoedels