Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Last van muggen? Met deze trucjes niet meer

Last van muggen? Met deze trucjes niet meer

Thuis & wonen
Last van muggen? Met deze trucjes niet meer

Helaas betekent beter weer ook nog iets anders: muggen. Je kunt je natuurlijk compleet insmeren met een spray, maar er zijn ook nog meer manieren om deze vervelende bloedzuigers op afstand te houden.

Lees ook: 5 redenen waarom jíj altijd degene bent die gestoken wordt door muggen

Zo zou ook het insmeren met baby-olie helpen om deze beestjes uit jouw buurt te houden. Mocht je nu naar een land gaan waarvan je weet dat je sowieso lek geprikt gaat worden, dan kun je ook al maatregelen nemen voordat je op reis gaat. Door een maand van tevoren elke dag vitamine B te slikken, ben je een stuk minder aantrekkelijk voor muggen. Je bloed ruikt namelijk niet meer zo lekker als eerst. Score! 

Kruiden

Daarnaast kun je met kruiden ook op een natuurlijke manier buiten schot blijven. Zo kun je de steeltjes en bladeren van kattenkruid in water fijn wrijven en even laat staan. Voeg daarna nog wat citronellaolie toe en klaar is kees: jouw eigen muggenspray. Ook lavendel, citroenmelisse, kattenkruid, goudsbloem, pepermunt, rozemarijn en basilicum werken goed tegen muggen. Even in de vijzel en je kunt je met de olie insmeren. De laatste tip is nog om met droogtrommeldoekjes over je kleding te wrijven. Dat klinkt gek, maar het werkt echt. Als je er twee in jouw broekzakken stopt, komen er veel minder muggen op je af omdat je een stuk minder aantrekkelijk bent.

Bron: Cosmopolitan | Beeld: Shutterstock

Shoppen is altijd een goed idee