Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Morgen zetten we alle verpleegkundigen in het zonnetje!

Morgen zetten we alle verpleegkundigen in het zonnetje!

Thuis & wonen
Morgen zetten we alle verpleegkundigen in het zonnetje!

Morgen is het vrijdag 12 mei, de dag van de verpleging. Een mooie dag om wat extra waardering te uiten naar alle helden die in de zorg werken. Speciaal op deze dag steken HappyNurse en cabaretier Howard Komproe patiënt en verpleegkundige een hart onder de riem. 

Lees ook: Verlamde patiënt verrast verpleegster met fantastisch nieuws

Met een lach
Het werk van een verpleegkundige gaat niet altijd over rozen. Ze krijgen te maken met zware situaties. Om hen een hart onder de riem te steken wil arbeidsbemiddelaar en thuiszorgorganisatie HappyNurse op de Dag van de Verpleging de lach centraal stellen.

Marijke Horstink, algemeen directeur van HappyNurse: “Op die manier staan we op een positieve manier stil bij het prachtige werk dat een verpleegkundige verricht voor de hulpbehoevenden onder ons en laten we zien dat er, ondanks vaak trieste en lastige situaties, ook kan worden gelachen, want dat brengt verlichting, en dat er door onze verpleegkundigen écht de tijd wordt genomen voor hun cliënten.” Cabaretier Howard Komproe werd benaderd omdat hij al eerder met ouderen werkte. Horstink: “Dit leek ons een perfecte match.”

Dag van de verpleging
Jaarlijks wordt deze dag gevierd om daarmee aandacht te schenken aan het bijzondere werk dat verpleegkundigen wereldwijd verzetten. Volgens Horstink is dit belangrijk omdat de zorg nog altijd beter kan en beter moet. “Wij willen de zorg weer persoonlijk en respectvol maken. Geen tientallen verpleegkundigen over de vloer bij thuiszorg, maar elke cliënt maximaal drie verschillende verpleegkundigen in een vast eigen team. Wij geloven dat als de verpleegkundige in het werk relaxed en happy is, dit een positief effect heeft op de patiënt. De lach verbindt verpleegkundige en patiënt.”

Een tevreden verpleegkundige is een goede verpleegkundige
Uit onderzoek van het NIVEL blijkt dat negen van de tien zorgverleners plezier beleven in hun werk. Het meest tevreden zijn zij over het contact met cliënten en patiënten. Voor HappyNurse is die tevredenheid erg belangrijk. : “Verpleegkundigen zijn het fundament van de zorg. Zonder verpleegkundigen kunnen artsen hun werk niet doen. En verpleegkundigen maken het verschil als een patiënt kwetsbaar is. Het is in onze ogen belangrijk om altijd – en vandaag in het bijzonder – stil te staan bij het werk van verpleegkundigen en dat we zuinig op ze zijn. Dat maakt de zorg uiteindelijk kwalitatief beter.”

Bron: Happy Nurse
Beeld: Samuel van Leeuwen

 

Shoppen is altijd een goed idee