Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Morgen slecht weer? Dit zijn de beste binnenactiviteiten voor kinderen

Morgen slecht weer? Dit zijn de beste binnenactiviteiten voor kinderen

Morgen slecht weer? Dit zijn de beste binnenactiviteiten voor kinderen

Heb je ook zo genoten van het zonnetje vandaag? Voor morgen ziet het beduidend minder goed uit: regen, regen, regen! Tijd om leuke activiteiten te doen met je kids. Met deze creatieve tips maak je er binnen een groot feest van.

Voorleesfeest

Soms hoef je niet per se actieve dingen te doen met je kinderen. Pak er een spannend boek bij, sluit de gordijnen, gooi de bank vol kussens en zet de telefoon uit. Rust in huis! Buiten ook nog koud? Maak warme chocolademelk met slagroom en marshmallows waarmee ze kunnen dippen.

Bioscoop

Ook een rustige activiteit is het creëren van een bioscoop in eigen huis. Huur een leuke kinderfilm en maak het bioscoopbezoek net echt met zelfgemaakte entreekaartjes. Sluit de gordijnen en serveer popcorn in koffiefilters. Las ook een pauze in voor wat drinken.

Theedrinken

Ga samen theedrinken, maar maak hierbij gebruik van het kinderservies en doe net alsof je op visite komt. En wat is theedrinken zonder koekjes? Die bak je natuurlijk eerst samen. Helemaal leuk met vrolijke vormpjes. Spelen er vriendjes en vriendinnetjes thuis? Geef ze een paar zelfgebakken koekjes mee naar huis in een geknutseld doosje.

Knutselen

Maak van de keukentafel een groot schilderdoek met een rol behang en laat de kinderen losgaan met verf, stiften, potloden en noem maar op. Een beetje rommel in huis misschien, maar het creatieve brein wordt hierbij behoorlijk gestimuleerd. Wie weet heb jij wel een kleine Picasso op de wereld gezet…

Kleuren op ramen

Met de raamstiften van Crayola (€ 5,99) kunnen kinderen op ramen en glas tekenen met levendige en intense kleuren. Een super leuke activiteit om te doen en een compleet andere ervaring dan kleuren op papier! De kleuren kunnen eenvoudig weggeveegd worden met een droge doek of een beetje water.

Spelletjes

Gooi de spelcomputers aan de kant en ga een middagje ouderwets met een bordspel aan de slag. Ganzenbord bijvoorbeeld of mens-erger-je-niet. En ken je Mastermind nog? Een klassieker onder de spellen als het gaat om logisch denken. Leuk voor als je kinderen al wat ouder zijn. Ook leuk: maak zelf een memoryspel!

 

Lees ook: