Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Zit je mondkapje te los? Met deze slimme TikTok-hack kun je binnen 1 minuut op pad

Zit je mondkapje te los? Met deze slimme TikTok-hack kun je binnen 1 minuut op pad

Thuis & wonen
Zit je mondkapje te los? Met deze slimme TikTok-hack kun je binnen 1 minuut op pad

Inmiddels is het dragen van een mondkapje de normaalste zaak van de wereld. Gelukkig is het beschermende masker alleen verplicht in het openbaar vervoer. Als je vaak een mondkapje draagt, heb je waarschijnlijk al de nodige struggles ervaren zoals geïrriteerde oren of een beslagen bril. Nog zo’n probleem: een mondkapje dat te los zit. Wil jij je mondkapje strakker maken? Dan is deze TikTok-hack dé oplossing.

Mondkapje strakker maken

Het ontdekken van levensveranderende hacks doe je tegenwoordig op TikTok. Hoewel het social media platform in eerste instantie bedoeld was voor het delen van grappige dansvideo’s, kun je er inmiddels zoveel meer mee (wat vervolgens leidt tot urenlang scrollen en video’s kijken). Ook als je op zoek bent naar tips om je mondkapje strakker te maken, bijvoorbeeld. Onlangs ging er een video viral van tandarts Olivia Cuid die laat zien hoe je binnen een minuut je beschermende masker beter kunt laten aansluiten op je gezicht. De video werd binnen een mum van tijd duizenden keren gedeeld, zelfs door bekende namen als Kristen Bell en Katie Couric.

Lees ook
5x handige (én leuke) tasjes om je mondkapjes onderweg hygiënisch in te bewaren

Binnen een minuut

De Amerikaanse Olivia heeft dé gouden tip waarmee jouw mondkapje strakker maken een eitje wordt. In de video op TikTok zien we hoe ze in minder dan een minuut haar mondkapje perfect laat aansluiten op haar gezicht. De bedoeling is dat je het mondkapje horizontaal dubbelvouwt, waarna je in beide elastiekjes een knoop maakt die zo dicht mogelijk bij het masker zit. Vervolgens vouw je ‘m weer open, duw je de kleine openingen bij de knoop naar binnen en voilà, hij zit stukken strakker op je gezicht. Benieuwd hoe je dat precies doet? Bekijk de slimme hack dan hieronder in Olivia’s video.

@oliviacuidmdHighly requested 60s version of my viral mask hack ##fyp ##doctorsoftiktok ##masktutorial ##covid19 ##viral ##maskhack ##learnontiktok♬ original sound – oliviacuidmd

Stoffen mondkapje

Heb je geen wegwerp mondkapje, maar een herbruikbaar exemplaar gemaakt van stof? Ook dan kun je deze truc makkelijk toepassen. Let er alleen op dat je ‘m niet té strak maakt, zodat de elastiekjes aan je oren ‘trekken’.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Good Housekeeping | Beeld: Getty Images

Shoppen is altijd een goed idee