Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Oeps: ‘Mol’ Renée versprak zich al na de allereerste opdracht van ‘Wie is de Mol?’

Oeps: ‘Mol’ Renée versprak zich al na de allereerste opdracht van ‘Wie is de Mol?’

Oeps: ‘Mol’ Renée versprak zich al na de allereerste opdracht van ‘Wie is de Mol?’

Na al die weken ‘Wie Is De Mol?’ gekeken te hebben, weten we dan eíndelijk wie de saboteur is. Zaterdag mocht de mol haar identiteit onthullen. Renée bleek dit jaar de mol te zijn. Maar in het begin van dit seizoen had ze zich al een keer versproken.

Podcast

Dat laat Renée weten in de podcast van het programma. “Ja, ik heb me een keer versproken, helemaal in het begin”, verklaart Renée. En dat gebeurde al na afloop van de allereerste opdracht. Als Mol was ze natuurlijk in alle kamers geweest, waar ze ook haar eigen uitspraken kon lezen. “Die had ik gelezen, maar mijn eigen uitspraak lag niet in mijn kamer. Toen zat ik in de bus en toen zei ik: op mijn kaart stond dit en dat.”

Identiteit

En daarmee had ze dus zomaar haar identiteit als Mol al kunnen verklappen, want als kandidaat had ze haar eigen kaart natuurlijk niet in kunnen zien. Iemand wees haar er ook op, maar daar probeerde de actrice zich snel uit te kletsen. “Toen zei ik: Nee, nee, dat heb ik net gehoord van iemand! Oh my God! Dat was de enige keer waarvan ik dacht: Ooh, ik heb me versproken.”

Onzichtbaar

Hoewel Renée nu niet de meest opvallende Mol was en eígenlijk vooral andere kandidaten geld uit de pot hebben getrokken (bedankt, Charlotte), vond ze het wel lekker dat ze lang onderaan stond qua verdenkingen. “Pas vanaf de achtste aflevering begon ik te klimmen, en na de negende aflevering stond ik heel hoog.” Maar ze geeft zelf wel toe: “De Mol moet natuurlijk ook wel een beetje gezien worden… Als de Mol totaal onzichtbaar is, is het ook niet goed.”

Lees ook
Twitter laat van zich horen over de finale van ‘WIDM’ 2021: ‘Wat een matige Mol dit jaar’

Voorbereiding

Toch stond de actrice niet helemaal alleen in haar voorbereiding als Mol: Merel Westrik hielp haar vooraf en ze kon bij Jeroen Kijk in de Vegte terecht na de opnames. “Zij begrijpen waar je doorheen gaat. Als Mol is een deelname heel anders dan als kandidaat.” Bij het terugkijken van de opdrachten ziet Renée wel dingen zie ze anders had kunnen doen. “Als het dan lukt, dan denk je: Laat ze maar rommelen!”

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Renee Fokker (@therealmotherfokker)

Bron: VIVA | Beeld: AVROTROS