Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Deze Modern Family-actrice doet een stem voor de nieuwste Disneyserie

Deze Modern Family-actrice doet een stem voor de nieuwste Disneyserie

Deze Modern Family-actrice doet een stem voor de nieuwste Disneyserie

Je weet pas dat je het écht gemaakt hebt in Hollywood, als je de stem voor een animatiefilm in mag spreken. Goed nieuws dus voor Julie Bowen, die de rol van Claire Dunphy speelt in Modern Family. 

De 46-jarige actrice gaat een stem inspreken in de nieuwe Disneyserie Tangled, een vervolg op de film Rapunzel uit 2010. De film is losjes gebaseerd op een sprookje van de gebroeders Grimm en vertelt het verhaal van een meisje dat op jonge leeftijd wordt opgesloten in een hoge toren.

In het sprookje kan ze alleen maar mensen ontvangen door haar lange haren – die al die jaren niet geknipt werden – uit het raampje te hangen. Bezoekers kunnen dan via haar haren naar boven klimmen. In de Disneyversie hunkert de opgesloten Rapunzel vooral naar vrijheid en avontuur – iets waar de serie op wil voortborduren.

Stem

Volgens Amerikaanse entertainmentsite Deadline gaat Bowen de stem van koningin Arianna inspreken, de moeder van Rapunzel. Volgens dezelfde bron was het eigenlijk de bedoeling dat actrice Ashley Judd de stem van Arianna in zou spreken, maar de producers besloten toch dat een “ander type stem” beter bij het personage zou passen.

Actrice Mandy Moore doet net als in de film de stem van Rapunzel. In de Nederlandstalige versie van de film nam Kim-Lian van der Meij deze stem voor haar rekening.

Lees ook:

Bron: De Telegraaf, Deadline