Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Klaar met mobieltjes tijdens het eten? Dít handige tafelkleed is de oplossing

Klaar met mobieltjes tijdens het eten? Dít handige tafelkleed is de oplossing

Thuis & wonen
Klaar met mobieltjes tijdens het eten? Dít handige tafelkleed is de oplossing

Het lijkt wel alsof we tegenwoordig geen seconde meer zonder onze telefoon kunnen. Zelfs aan tafel kunnen we het niet laten om nog even snel een appje te versturen of natuurlijk een jaloersmakende foto van ons gerecht te maken. Eigenlijk best ongezellig, toch? De Utrechtse ontwerper Ralf Lambie bedacht daarom een zogeheten ‘sociaal’ tafelkleed.

‘Aandacht voor elkaar’

Het tafelkleed blokkeert de signalen van telefoons, zodat het onmogelijk is om deze tijdens het eten nog te gebruiken. Ralf had het idee al langer in zijn tekenmap zitten, maar een bezoek aan het designmuseum in Kerkrade gaf uiteindelijk de doorslag om zijn idee uit te voeren. ‘Wat is de luxe van de toekomst?’, vroeg hij zich in Kerkrade af. “Dat is toch eigenlijk tijd en aandacht hebben voor elkaar”, aldus Ralf.

Nu. Even. Niet.

“Zelfs tijdens het kerstdiner merk je dat iedereen af en toe even zijn telefoon erbij pakt om te kijken wat er op Instagram of Facebook gebeurt. De smartphone is de hele tijd aanwezig”, zo vertelt hij. Hij vroeg zich dan ook af: “Kun je dat niet tegengaan op een vriendelijke manier”?

Even offline

Ralf bedacht Samen: een tafelkleed waarin aan vier kanten een apart zakje is gemaakt voor telefoons. Daarin is stof verwerkt die signalen van buiten blokkeert. Als je je telefoon hierin steekt, kun je dus niet meer gebeld worden of verbinding maken met je mobiele netwerk.

Prijzig kleedje

Mocht je het kleed wat vinden, moet je helaas nog wel even door sparen. De productieprijs gaat namelijk ‘richting de 500 euro’, aldus Ralf. “Idealiter ga ik met een ondernemer in zee die dit verder met mij wil doorontwikkelen zodat het op grotere schaal kan worden geproduceerd.” Wij houden ons aanbevolen!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Libelle | Beeld: iStock

Shoppen is altijd een goed idee