Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Groene trend: mini-kweekkas

Groene trend: mini-kweekkas

Groene trend: mini-kweekkas

Moestuintjes zijn ontzettend populair. Het lijkt wel alsof iedereen aan het moestuinieren is geslagen! Als je zelf groenten of kruiden wilt kweken, kun je dat heel goed doen in een mini-kweekkas. Zo’n klein kasje ziet er ook nog eens heel gezellig uit op je terras of balkon, maar ook binnenshuis. 

Een eigen moestuintje

Ben jij ook begonnen met een eigen moestuin? Je bent lang niet de enige, moestuinieren is een trend! Het kan echt overal: binnen, in de tuin, op het terras én op het balkon. En als je je plantjes succesvol verder wilt opkweken, is een mini-kweekkas ideaal.

Wat is een mini-kweekkas?

Kweekkasjes zijn er in heel veel soorten en maten. Er zijn kleintjes die je zelfs op je vensterbank kunt zetten, daar kun je alleen zaadjes en stekjes in opkweken. Ook zijn er iets grotere, die heel leuk staan op je terras of balkon. Hier kun je ook zaailingen, jonge plantjes en diverse stekjes in laten groeien. Het kasje beschermt de plantjes tegen wind, kou, hagel en ongedierte. Sommige kassen kun je later in het seizoen openzetten. Op die manier kunnen je plantjes er gewoon de hele zomer in blijven staan, zonder dat het in de kas broeierig heet wordt. En straks is zo’n kasje ook ideaal om planten die niet zo goed tegen de kou kunnen in te laten overwinteren.

In huis

Niet alleen buiten, ook binnenshuis is groen trendy. Er zijn allerlei mooie kweekkasjes te krijgen voor in huis. Ze zijn uiterst decoratief en leuk om bijvoorbeeld kruidenplanten in te zetten!

Heb jij al een mini-kweekkas?