Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Oeps: deelnemer eerste ‘Miljoenenjacht’ vergokt tonnen en wint ‘schijntje’

Oeps: deelnemer eerste ‘Miljoenenjacht’ vergokt tonnen en wint ‘schijntje’

Thuis & wonen
Oeps: deelnemer eerste ‘Miljoenenjacht’ vergokt tonnen en wint ‘schijntje’

Gisteravond startte op RTL4 een gloednieuw seizoen van ‘Miljoenenjacht’. Ruud Hessing was de gelukkige die bij Linda achter de desk koffertjes mocht openen, maar wellicht opende hij er net een paar te veel…

Lees ook
Dit is volgens Linda de Mol dé manier om je seksleven spannend te houden

Eerst gokken, dan mokken?

Ruud – oud-raadslid in Oegstgeest en voormalig wethouder in Leiden – gokte, mede op advies van zijn vrouw Anneke, iets te lang door en verliet daardoor het programma met een matig bedrag. Het stel had het plan met het grote bedrag van 358.000 euro van de bank al uitgestippeld: een fijn huis of appartement aan het Italiaanse Comomeer. Toch sloegen ze het bedrag af en besloten er vol voor te gaan; er zat immers nog een bedrag van twee miljoen in het spel. Zou dit de koffer van Ruud zijn? Hij wilde immers in Italië buren worden van filmster George Clooney. Daarvoor zou hij toch iets meer geld bij elkaar moeten sprokkelen.

Dan maar met de vouwwagen?

Helaas werd dat plan door zijn neus geboord toen hij tot drie keer toe een hoog bod afwees en de koffer met twee miljoen uit het spel verdween. Het eindbod van de bank, een ‘schamele’ 18.000 euro, accepteerde hij toen maar met opgeven hoofd (bekijk het fragment onderaan dit artikel). Zelfs de verliezende finalist won nog meer dan het dubbele bedrag, namelijk 37.700 euro. En dat werd op Twitter volop besproken. “Dat wordt dit jaar toch weer met de vouwwagen naar het Comomeer”, grapt nog iemand. Toch is 18.000 euro niet het laagste bedrag dat is gewonnen bij Miljoenenjacht. Een deelnemer uit Venlo won in 2015 eens 10 euro.

De tekst gaat verder onder de tweets.

18.000 euro is meer dan niks

Veel Twitteraars merkten ook op dat ze wél blij zouden zijn met het bedrag. “Wat nou sorry voor laag bedrag Postcode Loterij? Heel veel mensen die hier erg blij mee zijn”, schrijft iemand op nadat Winston beschaamd de 18.000 euro bij de thuiswinnaar langs komt brengen.

Steen, papier, …?

Het gekelderde bedrag was niet het enige wat leefde bij de kijkers thuis. In de laatste ronde voor het finalespel maakte de Brabantse Eric van de Sande een blunder. Bij de laatste kans om door te gaan moest hij het bekende spelletje aanvullen dat gespeeld wordt om beslissingen te maken. Linda somt op: “Steen, papier en…”. “Kool”, aldus Eric. Dat werd niet goedgekeurd, want het juiste antwoord was ‘schaar’ (duh). Met 3.000 euro mocht hij het spel verlaten.

Het o zo pijnlijke fragment:

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Libelle | Beeld: Still

Shoppen is altijd een goed idee